Organizatia Eurochild, cu sediul in Bruxelles, Belgia, a luat fiinta din fostul Forum European pentru Protectia Copilului (European Forum for Child Welfare - EFCW), ramura europeana a Forumului International pentru Protectia Copilului (International Forum for Child Welfare - IFCW). Sedinta inaugurala a avut loc in martie 2004 si in cei 10 ani de activitate, reteaua europeana pentru protectia drepturilor copilului s-a extins, cuprinzand la ora actuala 161 de membri din peste 35 de tari. Misiunea Eurochild este de a promova drepturile si bunastarea copiilor si tinerilor din Europa, indiferent de etnie, religie, varsta sau stare de sanatate.

Activitatile principale ale Eurochild cuprind:
# schimbul de informatii cu privire la politicile si practicile din domeniul protectiei drepturilor copilului, intre membrii Eurochild si institutiile aferente din cadrul Uniunii Europene;
# monitorizarea si influentarea elaborarii de politici la nivel national si european;
# crearea de grupuri de interes si parteneriate intre organizatiile membre;
# reprezentarea intereselor membrilor sai in fata institutiilor internationale;
# organizarea de cursuri de formare si workshopuri, consilierea si sprijinirea individual a membrilor;
# promovarea drepturilor copilului si lupta impotriva saraciei copiilor.



Suntem deosebit de onorati, pentru ca in urma analizei rapoartelor financiare transparente si a celor de activitate solicitate am fost inclusi in comunitatea Eurochild! Este un mare pas inainte pentru impactul pe care il avem deja in viata beneficiarilor nostri, impact pentru care am muncit foarte mult toti cei implicati in proiectele Ador Copiii, de la echipa la colaboratori, parteneri, donatori, sponsori si voluntari, carora astazi inca odata le multmim pentru ca au crezut in noi din prima clipa.

Vom fi deosebit de bucurosi sa va avem alaturi si de astazi inainte in proiectele extraordinare pe care le desfasuram impreuna si, alaturi de ceilalti membri Eurochild din Romania, sa ne aducem contributia la dezvoltarea sistemului de protectie speciala si adoptie, in beneficiul copiilor, care trebuie sa creasca in familii! (Echipa Ador Copiii)

Puteti sa sustineti proiectele organizatiei Ador Copiii, directionand 20% din impozitul pe profit in cazul SRL-urilor sau 2% din impozitul pe venit si donatii, in cazul persoanelor fizice. Scrie-ne pe office@adorcopiii.ro  sau acceseaza pagina Doneaza