Partenerii care sustin activitatile din Bucuresti si anume Fundatia Mereu Aproape, Centrul Educational Adlerian - psihoterapeut Elena Serban, DGASPC Sector 3 si DGASPC Sector 4.  Activitatile din Bucuresti vor fi organizate in spatiul pus cu generozitate la dispozitie de Fundatia Mereu Aproape, din Str. Austrului, nr. 50, Sector 2.
   
Cursul face parte din procedura de evaluare a potentialilor adoptatori pentru obtinerea atestatului va incepe in 15 martie si va avea ca obiective:
- explorarea, cunoasterea, intelegerea situatiilor de viata, familiale, psihice, medicale, institutionale care sunt orchestrate, simultan, in procesul de „a deveni parinte” si a implicatiilor in parcursul pre-adoptiei, adoptiei propriu-zise si post-adoptiei
- reflectarea si elaborarea potentialelor dificultati (afective, de relationare, familiale etc.) ale fiecarui parinte care ar dori sa adopte un copil
- intelegerea situatiei trecute a copilului adoptat si a faptului ca istoria sa familiala si institutionala necesita o acceptare mentala si afectiva de catre fiecare parinte adoptiv
- explorarea si intelegerea lumii interne a unui copil, in general, dar si in situatia specifica a adoptiei
- suport psihologic pentru configurarea unei viitoare familii  
Cursul a fost apreciat ca excelent de catre participanti, acestia declarandu-se mult mai pregatiti in privinta integrarii copilului adoptat in familie si a gestionarii urmatoarelor etape din procedura adoptiei.   

Testimonial parinte adoptiv:
"Sunt extrem de recunoascatoare pentru cursul de adoptie (obligatoriu! si pe care l-as fi prelungit :)) pe care ni l-a oferit Ador Copiii (Simona Czudar, Laura Jacan si Ina Bulzan - va pup!!!). A fost minunat sa invat de la voi - sa mi se confirme ca unele lucruri le-am facut bine, sa vad ca unele din ele pot fi indreptate si facute mai bine si sa aflu o gramada de alte lucruri interesante si utile. Multumim mult pentru grija voastra pentru copilasii astia frumosi si pentru rabdarea cu care ne-ati invatat sa fim parinti mai buni!", Ema B.
 
Asociatia Ador Copiii este un proiect unic, inspirational pentru Romania, initiat de parinti adoptivi din dorinta de a-si aduce propria experienta in folosul dezvoltarea sistemului de protectie a copilului si de a contribui la fluidificarea procesului de adoptie.
Pentru a fi la curent cand vom organiza astfel de cursuri si in alte orase, va rugam sa va inregistrati AICI pe formularul de newsletter si astfel veti primi periodic stirile  si pe adresa de e-mail.