Tabara Nationala de Vara Temerarii reuneste cea mai mare si activa comunitate de tineri supravietuitori de cancer din toate centrele de oncopediatrie din tara
Tinerii peste 18 ani, care fac parte din Comunitatea Temerarii, se vor reuni in august, la Cluj-Napoca. Mai multe detalii despre acest eveniment aici.
 
Saptamana acesta, in perioada 1- 6 iulie 2015, in cadrul "Temerarii Boot Camp” vor participa peste 70 de tineri cu varsta cuprinsa intre 14-17 ani, supravietuitori de cancer din Romania si Republica Moldova, membrii Temerarii Juniori. Tematica taberei  se alineaza perfect cu specificul locatiei, Arsenal Park, din Muntii Orastie, o fosta fabrica de munitie transformata in complex turistic. Participantii vor avea la dispozitie un areal vast de terenuri pentru exploatare si o multime de activitati tematice care sa ii tina antrenati.
 
Tabara de Temerarii Boot Camp, organizata de Asociatia Little People Romania, promite sa ofere tinerilor care au invins cancerul o experienta unica alaturi de tineri care au trecut prin experiente similare. Multi dintre tinerii participanti, se aflau acum cateva luni in saloanele din spital, acum, prin intermediul taberei, primul eveniment de la finalizarea tratamentului, au libertatea de a se bucura de experiente inedite, de a participa la activitati antrenante de grup, relaxante care vor dezvolta spritul de echipa, de aventura! Tinerii vor avea ocazia sa experimenteze Parcul de aventura, sa participe la un exercitiu de instructie militara, Vanatoare de comori, sa asiste la un exercitiu demonstrativ de arte martiale, sa viziteze Castelul Huniazilor. Tabara se va incheia cu un traditional foc de tabara unde vor fi rememorate cele mai frumoase momente.
 
Totodata, tinerii vor participa la Adunarea Generala a Membrilor Temerarii, editia junior, stabilind idei de campanii si actiuni de voluntariat viitoare, dar si felul in care isi doresc sa redirectioneze fondurile obtinute in urma campaniilor nationale desfasurate. Totodata, in cadrul taberei va fi lansat cel de al 5-lea numar al Revistei Temerarii, singura publicatie care contine informatii directe de la tineri care au trecut prin experienta luptei cu cancerul, specialisti din domeniu, si care este oferita gratuit in toate sectiile de oncopediatrie din tara adolescentilor aflati sub tratament activ. 
 
Desi in prezent in Romania exista mai multe proiecte care se adreseaza copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, comunitatea Temerarii este singurul grup de pacienti national care ii invata despre drepturile lor ca si pacienti, ii educa sa devina implicati, le ofera o voce in forumurile internationale si ii imputerniceste sa devina ambasadori ai cauzei cancerului la copil. 
 
Aditional acestei tabere, in premiera, Asociatia Little People va organiza in aceasta vara, si un al doilea eveniment, Youth Cancer Europe Advocacy Masterclass & Intalnirea Anuala de Vara a Tinerilor Supravietuitori Romani de Cancer Temerarii, cu varsta peste 18 ani la Cluj-Napoca, in perioada 2-6 august, care va reuni supravietuitori de cancer din Romania, Belgia, Macedonia, Irlanda, Polonia, Marea Britanie, Lituania, Republica Moldova, Spania, Serbia. Inregistrarea la eveniment este inca deschisa. Mai multe detalii despre Youth Cancer Europe Advocacy Masterclass vor fi oferite presei inaintea evenimentului.
 
Fotografii si marturii ale tinerilor supravietuitori participanti in Tabara Temerarii, din Arsenal Park vor fi postate zilnic pe pagina de Facebook a Asociatiei Little People Romania https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania . Jurnalistii interesati sa descopere povestile de succes ale Temerarilor sunt invitati sa participe in cadrul Taberei Temerarii. Persoana de contact este Oana Rusu: e-mail: oana@thelittlepeople.ro, tel:  0743 773 843.
 
Multumiri speciale revin sponsorilor principali: Fundatia Vodafone Romania, Trelleborg AB, Blu Projects, Novartis, Sensi BLU, Kaufland, Catwalk by Ramona Mindru, EximBank, Douglas, Lingo24, Castrol, Takko, DM, Lidl, Lacto Food, Aims,Gransol, Bella, Arovit, Ramex, Perpetuum, UniCredit Tiriac Bank si tuturor sponsorilor si companiilor fara de care acest eveniment nu ar fi posibil. 

***
Despre Clubul Temerarii:
In 2006, Asociatia Little People Romania a infiintat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 400 de membri, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. 
Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o sustinere specializata si personalizata la necesitatile fiecarui tanar din Romania in materie de "coping", facilitand reintegrarea reusita a pacientilor in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament si reintegrare in societate. Pentru mai multe detalii despre Clubul Temerarii si activitatea Asociatiei Little People Romania va rugam vizitati: www.thelittlepeople.ro
 
Katie Rizvi
Fondator Asociatia Little People Romania
katie@thelittlepeople.ro