În zilele de 04 și 05 iunie 2019, Organizația Umanitară CONCORDIA și CONCORDIA Academia au organizat la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din Șos. Panduri, nr. 90-92, București, evenimentul „Better and safer care – Creșterea calității serviciilor sociale oferite copiilor“.
 
Peste 100 de specialiști din domeniul social, din instituții publice și organizații neguvernamentale din întreaga țară, au avut ocazia să dezbată, pe parcursul celor două zile, teme de interes precum: prevenirea violenței asupra copilului, competențe necesare profesioniștilor din domeniul social, dar și oportunități oferite de CONCORDIA Academia în vederea creșterii capacității furnizorilor de servicii sociale, prin formarea și supervizarea practicienilor. 
 
Evenimentul a oferit participanților posibilitatea de a analiza principalele provocări privind dezvoltarea competențelor specialiștilor, în dorința de a găsi soluții adecvate realității serviciilor sociale din România.  Discuțiile s-au concentrat pe modalitățile de formare, motivare și supervizare a profesioniștilor care se confruntă zilnic cu decizii ce influențează destinul altor oameni. 
 
În cea de a doua zi a evenimentului, au fost prezentate oportunitățile oferite de proiectul „Safer care - Creșterea calității serviciilor sociale oferite copiilor“ furnizorilor de servicii sociale, organizațiilor și instituțiilor care lucrează cu copiii și familiile lor, în patru regiuni din România.
 
În cadrul seminariilor dedicate politicii de protecție a copiilor, responsabili ai instituțiilor și organizațiilor de la nivel național, precum și reprezentanții unor ONG-uri de la nivel internațional au analizat modalitățile în care angajații și voluntarii organizațiilor participante sunt informați și instruiți cu privire la comportamentul etic față de copii, pentru a preveni încălcarea drepturilor copilului, precum și de a identifica și raporta orice semne de abuz asupra copiilor. Organizații experimentate, care dețin și implementează o politică de protecție a copilului în acord cu standardele Keeping Children Safe, au împărtășit din experiența proprie, într-un dialog real, venit în sprijinul dezvoltării unor servicii sociale mai bune, care îi plasează pe copii în centrul activităților realizate în beneficiul lor. Un număr de aproximativ 20 de copii și tineri, beneficiari ai serviciilor sociale, au fost de asemenea implicați în dezbatere.
 
Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație a cărei activitate are un impact asupra vieții copiilor și are în vedere creșterea calității serviciilor sociale oferite acestora în mod continuu. Acest deziderat se transpune într-o abordare bazată pe drepturile copiilor, care îi plasează pe copii în centrul activităților realizate în beneficiul lor și îi implică în propria lor protecție și dezvoltare.

***
CONCORDIA Academia își propune să fie lider național și regional în pregătirea specialiștilor din domeniul social, oferindu-le acestora programe inovatoare și recunoscute de instruire, servicii de supervizare și suport în vederea creșterii calității serviciilor sociale.
 
Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 28 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.