Evenimentul va fi prilejuit de inaugurarea oficiala a unei noi unitati de tip hospice, cu profil clinic si educational, deschisa de Fundatia HOSPICE in capitala, iar fondurile stranse in urma vanzarii de bilete vor fi directionate catre sustinerea acestui proiect in viitor.
 
“Ne face placere sa anuntam acest concert in premiera, in Romania. Daca este nevoie de vreo dovada a puterii si frumusetii vocii umane, London Community Gospel Choir o dovedesc cu prisosinta. Este un colectiv de muzicieni din Marea Britanie, de toate varstele si nationalitatile. Performanta lor vibranta va impresiona cu siguranta publicul iubitor de muzica buna din Bucuresti.” a declarat Graham Perolls,CMG Presedinte Fundatia HOSPICE Casa Sperantei.
 
Pentru concertul din 19 septembrie, toti cei 13 cantareti ai London Community Gospel Choir au fost de acord sa renunte la taxele percepute in mod obisnuit, cu scopul de a sprijini cauza HOSPICE.
 
Dupa 30 de ani de la lansare, London Community Gospel Choir sunt cunoscuti drept "corul preferat din Marea Britanie", iar acest lucru este usor de inteles atunci cand ii auzi cantand pe terenuri de rugby, arene si alte locuri din intreaga lume. Armonia lor vocala a sprijinit multi cantareti de pop inclusiv Madonna, Sting, Sir Elton John, Diana Ross, Sir Paul McCartney, Mariah Carey si Celine Dion. Acestia au inregistrat un imn cunoscut "Abide with me", imnul pentru FA Cup a ITV, care a fost cantat direct pe faimosul teren de fotbal Wembley, la finala FA Cup, in 2009.
 
Concertul London Community Gospel Choir din Bucuresti va fi mediatizat si de ProTV si TV City. Costul biletelor este de 75, 100 si respectiv 250 lei. Biletele se pot achizitiona online, pe www.hospice.ro/concert
 
Noul HOSPICE va avea 15 paturi pentru adulti si 8 paturi pentru copii si tineri care sufera de cancer in faze avansate. In plus, acesta va dispune de un centru de zi, ambulatoriu, un centru de predare si birouri pentru echipa de ingrijire la domiciliu si pentru servicii de sprijin. Toate serviciile hospice sunt gratuite. Noua unitate va putea acoperi pana la 700 de internari pe an si 1.000 de persoane vor beneficia de ingrijire la domiciliu. Un numar suplimentar de 10 de paturi vor fi furnizate pentru copiii cu boli limitatoare de viata intr-un nou centru de la Adunatii Copaceni.
 
Puteti achizitiona bilete sau sa sustineti acest proiect ca si Partener Media accesand  pagina web www.hospice.ro/concert 
 
 
***
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit si nediscriminat servicii de ingrijire paliativa. Beneficiarii serviciilor sunt copiii si adultii cu boli incurabile si apartinatorii acestora din Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.
 
HOSPICE asigura gratuit din 1992, servicii de ingrijire paliativa si a fost desemnat centru de excelenta pentru Europa de Sud Est. Misiunea noastra
este de a dezvolta serviciile de ingrijiri paliative in Romania si de a le face cunoscute la nivel national prin sensibilizare, promovare si educatie.
 
Ingrijirea paliativa este menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002) 



Contact media:
Daniel A. Bujorean, Manager de Comunicare, daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402