In prezenta ASR Ducesa de Norfolk si ASR Dominic de Habsburg, HOSPICE Casa Sperantei, cea mai mare organizatie nonprofit de ingrijire paliativa din Romania, anunta deschiderea unui centru nou in Bucuresti care a implicat o investitie de 5,7 milioane de euro.

La evenimentul de deschidere au confirmat prezenta: Alteta Sa Regala Ducesa de Norfolk, Alteta Sa Regala Dominic de Habsburg, Printesa Marina Sturdza, Ministrul Sanatatii, Dl Nicolaie Banicioiu si Excelenta Sa Ambasadorul Marii Britanii Paul Brummell. Din partea fundatiei vor fi prezenti: Dl. Graham Perolls, Presedinte HOSPICE Casa Sperantei, Dl. Alexandru Padureanu, Director Executiv HOSPICE Casa Sperantei, Dna Daniela Mosoiu, Director Educatie si Dezvoltare Nationala si Dna Ruxandra Ciocarlan, Director de Servicii HOSPICE Casa Sperantei Bucuresti.
 
Sunt asteptate sa participe aproximativ 150 de persoane la aceasta ceremonie: membri fondatori, personalitati publice, celebritati, ambasadori si fete regale.
 
Vor fi prezenti si reprezentanti ai mediului de afaceri care au sprijinit in mod activ construirea primului Centru de Ingrijire Paliativa cu profil clinic si educational din Bucuresti, precum: Dl. Patrick Desbiens, initiator al apelului si Presedinte GlaxoSmithKlein Franta,  Christopher Lay, Presedintele Patronilor Onorifici din Marea Britanie, Londra si Sorin Mindrutescu, Presedintele Patronilor Onorifici din Romania.
 
Programul zilei dedicat inaugurarii noului centru va cuprinde: Conferinta de Presa ce are loc Vineri, 19 septembrie incepand cu ora 11.30 si este urmata de o Sesiune de Intrebari & Raspunsuri. Ceremonia inaugurala este deschisa de ASR Dominic de Habsburg si ASR Ducesa de Norfolk. Dupa terminarea ceremoniei de la ora 13:20, London Community Gospel Choir va concerta Live pentru invitati. In seara aceleasi zile va avea loc incepand cu 19:30 concertul sustinut de London Community Gospel Choir la sala Auditorium a Muzeului National de Arta din Calea Victoriei.
 
Pentru acreditari la eveniment va rugam sa trimiteti informatiile d-voastra pana la data de 15 septembrie la Daniel A. Bujorean, Manager de Comunicare HOSPICE Casa Sperantei, daniel.bujorean@hospice.ro , Tel: 0733 553 402, www.hospice.ro
 
 
***
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care, din 1992, asigura gratuit si nediscriminatoriu servicii de ingrijire paliativa pentru pacientii copii si adulti cu boli incurabile. 

Fundatia a fost desemnata centru de excelenta pentru Europa de Sud Est si are ca misiune dezvoltarea serviciilor de ingrijire paliativa in Romania si de a le face cunoscute la nivel national prin sensibilizare, promovare si educatie.

Ingrijirea paliativa este menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002) 
                                                                                                               
Contact media:Daniel A. Bujorean, Manager de Comunicare, daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402