Workshop-ul, la care au participat 20 de reprezentanti ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale si ai autoritatilor publice locale din regiune, a reprezentat, la fel ca si cel de la Timisoara, un prilej pentru ca invitatii sa se consulte si sa elaboreze propuneri de imbunatatire a finantarii serviciilor sociale. Propunerile participantilor au vizat aspecte legate de  includerea in bugetele anuale judetene si locale a unui capitol special destinat  finantarii serviciilor sociale,  consultarea ONG-urilor in elaborarea bugetelor, acordarea de facilitati reale pentru sponsori (persoane fizice si persoane juridice), schimbarea standardelor de cost si corelarea lor cu standardele de calitate in domeniul serviciilor sociale.

„Ne bucuram ca aceste workshop-uri ofera posibilitatea atat ONG-urilor, cat si autoritatilor publice locale sa isi expuna intr-un cadru transparent solicitarile referitoare la o finantare constanta si predictibila a serviciilor sociale, iar propunerile acestora exprimate in cadrul consultarilor comune reprezinta un bun punct de pornire in elaborarea unei propuneri legislative, care sa raspunda nevoilor reale ale sectorului” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Proiectul este implementat de Confederatia Caritas Romania si partenerii sai, Fundatia “Alaturi de Voi” Iasi, Fundatia “Pentru Voi” Timisoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare si Caritas Norvegia. In cadrul proiectului se organizeaza 15 consultari regionale.

Persoana de contact: Iulia Nistor, iulia.nistor@pentruvoi.ro, 0722573812.