Lor li s-au alaturat Corina Caragea (PRO TV) si Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al Hope and Homes for Children Romania, care, la final, i-au premiat pe participanti. Evenimentul a fost sustinut de BRD Groupe Société Générale si Bridges for New Beginnings. 

Hope and Homes for Children Romania organizeaza, incepand din anul 2002, Jocurile Speciale de Iarna, un eveniment sportiv care are drept scop integrarea sociala a copiilor si tinerilor cu nevoi speciale prin activitati de petrecere a timpului liber si intreceri sportive specifice sezonului de iarna. La aceste jocuri participa copii si tineri din serviciile de protectie a copilului din judetul Maramures, dar si de la ASSOC si Asociatia Esperando, organizatii cu care Hope and Homes for Children colaboreaza. 

In cadrul intrecerii, cei 140 de copii si tineri s-au organizat in 12 echipe, Albinutele, Buburuzele, Catelusii, Fluturasii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuletii de Zapada, Pisicutele, Poneii, Stelutele, si au participat, pe rand, la probele competitiei. Acestea au reprezentat o foarte buna ocazie de distractie pentru copii, dar si pentru Corina Caragea, prezentatoarea Stirilor PRO TV din sport, si Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al Fundatiei Hope and Homes for Children. Corina s-a alaturat echipei Fluturasilor, iar Dragos Omuletilor de Zapada si au jucat fotbal si sotron pe zapada, s-au intrecut la trasul franghiei si la stafeta cu lingura cu ou, s-au dat cu saniutele pe partie, au aruncat cu bulgari la tinta si au facut oameni de zapada. 

Distractia de pe partie s-a terminat cu un moment emotionant, fiecare dintre ei primind diplome, medalii si pungi cu cadouri de la Corina si de la Dragos. Copiii si tinerii, unii dintre ei participand chiar de la prima editie, au fost foarte incantati de ziua petrecuta in natura si de activitati, declarand ca este ”o zi de neuitat” si ca vor sa mai vina si in 2017.  
 
”Bataile cu bulgari, trasul la tinta, intrecerile cu sania fac parte din iarna unei copilarii normale. Au facut parte si din a mea, cu tot cu sotron, oameni de zapada, fotbal in curtea scolii. Am intrat in jocul Fundatiei Hope and Homes for Children ca sa arat importanta faptului ca toate aceste bucurii trebuie sa fie la fel de firesti si in copilaria copiilor cu nevoi  speciale. Am retrait jocurile copilariei, am facut echipa cu ei si le-am inmanat medalii, diplome si premii, amintindu-le ca sunt niste campioni din orice unghi i-ai privi”, a declarat Corina Caragea, prezentatoare a Stirilor PRO TV din sport.  

”Hope and Homes for Children Romania militeaza cu convingere pentru incluziunea copiilor si tinerilor cu nevoi speciale in toate aspectele societatii, avand crezul ca toti copiii merita sa le fie respectate drepturile in integralitate. Copiii si tinerii cu nevoi speciale prezinta pentru noi interes maxim, recunoscandu-le vulnerabilitatea si dorindu-ne sa le oferim sanse egale in ceea ce priveste rolul si locul lor in societate”, a declarat Otto Sestak, director national Hope and Homes for Children Romania.  

Jocurile Speciale de Iarna sunt organizate cu sprijinul BRD Groupe Société Générale si Bridges for New Beginnings. 
 
***
Despre Hope and Homes for Children Romania
Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, 5.542 de copii au fost scosi din institutii, 23.570 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.788 de copii au fost primiti in centrele de zi, 664 de copii au fost primiti in regim de urgenta si 7.164 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children Romania. Organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2022 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la http://www.hhc.ro/.