Cursul de Comunicare in limba oficiala se desfasoara in perioada 12.01.2015 – 13.01.2015, iar cele 20 de persoane cu dizabilitati intelectuale isi vor dezvolta competentele de comunicare si vor invata notiuni de baza despre importanta acesteia, comunicarea interpersonala, tehnici si forme ale ei.

Interactivitatea cursului va fi data de aplicatiile pregatite de cei doi formatori, unde beneficiarii vor invata despre: structura unui apel telefonic, utilizarea corespondentei clasice si online, reguli de utilizare a retelelor de socializare, structura unei prezentari in fata unui auditoriu si aspecte ale comunicarii nonverbale, toate fiind organizate pe intelesul celor 20 de persoane cu dizabilitati intelectuale si puse in practica cu ajutorul mai multor instrumente utilizate in invatarea experentiala precum „jocul de rol” si calculatorul.

„Experienta noastra de 18 ani in domeniul sprijinirii angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitate intelectuala ne arata ca unul dintre cele mai mari obstacole in gasirea si pastrarea unui loc de munca il constituie lipsa  abilitatilor de comunicare. Pe piata romaneasca nu sunt cursuri de comunicare adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilitati intelectuale, de aceea Fundatia Pentru Voi s-a acreditat acum 2 ani ca si formator in acest domeniu. Este al doilea curs pe care il organizam si rezultatele sunt foarte promitatoare” a declarat Laila Onu director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.