11 biciclisti vor lua startul pe 15 iunie din Chisinau in cadrul primei editii a HOSPICE Bike Tour, un eveniment de strangere de fonduri pentru sustinerea serviciilor de ingrijire paliativa a bolnavilor incurabili din Republica Moldova si Romania.
 
In cadrul HOSPICE Bike Tour, 11 biciclisti vor pleca pe 15 iunie de la centrul de ingrijire din Chisinau HOSPICE Angelus, urmand sa parcurga, pana pe 19 iunie, 563 de kilometri pana la destinatia finala, centrul de ingrijire paliativa HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti. Traseul va avea cinci etape, una dintre acestea incluzand oprirea la centrul de ingrijire HOSPICE Casa Sperantei din Brasov. Participantii trebuie sa stranga minimum 500 de euro pentru cauza HOSPICE Angelus, suma care acopera costul a 30 de vizite la domiciliul pacientilor sau al medicamentelor pentru pacientii copii pe o perioada de doua luni.

Cursa ii are ca ambasadori pe celebrul ciclist profesionist Andrei Tchmil si pe sportivul de anduranta si coach-ul Andrei Rosu.

Andrei Rosu va sustine evenimentul atat ca ambasador al acestuia, cat si ca participant. „Ma bucur enorm sa iau parte la aceasta initiativa si, pedaland de la Chisinau la Bucuresti, sa pot contribui la promovarea serviciilor de ingrijire paliativa oferite de HOSPICE Angelus Chisinau si HOSPICE Casa Sperantei Romania. Haideti sa pedalam pentru o viata mai buna a pacientilor care sufera de boli incurabile!” a declarat Andrei Rosu. 
Traseu HOSPICE Bike Tour
 
Etapa // Start // Finis // Lungime
15 iunie: Chisinau - Husi (prin Hincesti) // 99 km
16 iunie: Husi - Adjud // 126 km
17 iunie: Adjud - Targu Secuiesc // 108 km
18 iunie: Targu Secuiesc - Brasov // 60 km
19 iunie: Brasov - Bucuresti // 170 km
20 iunie: Intoarcerea la Chisinau cu masina  

***
HOSPICE Angelus si HOSPICE Casa Sperantei fac parte din aceeasi retea, Hospices of Hope, din Marea Britanie. Ambele sunt organizatii neguvernamentale care ofera servicii de ingrijire paliativa copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile, precum si familiilor acestora. Din 2001 pana in prezent, HOSPICE Angelus a oferit sprijin pentru peste 15.000 de pacienti si rude ale acestora din Republica Moldova.
Cei 11 ciclisti pot fi sustinuti prin donatii pe platforma de fundraising guvern24.md, la adresa https://guvern24.md/en/projects/de-la-hospice-la-hospice-pe-doua-roti/. Mai multe amanunte despre cursa pot fi gasite pe pagina de facebook a evenimentului: facebook.com/hospicebiketour si pe hospice.md/hospicebiketour.
 
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 
Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.