Asociatia EDULIER anunta deschiderea programului START, de evaluare si interventie timpurie pentru copiii cu dificutati de invatare (Tulburari specifice de invatare - TSI), cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani. Echipa noastra multidisciplinara si-a propus sa invite  parintii si cadrele didactice ce identifica copiii cu dificultati de scris, citit, memorat, calculat, sa apeleze la  evaluarea preliminara.
 
Evaluarea va viza semnele dificultatilor de invatare - dislexie, disgrafie, discalculie. Aceasta va fi realizata de o echipa multidisciplinara- psiholog, terapeut, logoped. Metoda de evaluare este bazata pe teste folosite la nivel international, ce vizeaza factori emotionali, inteligenta, nivelul de reactie, gradul de frustrare si de socializare a copiilor. Evaluarea este gratuita pentru copiii cu situatie materiala dezavantajata.

„Pentru prima data in Romania se vorbeste deschis despre Dificultatile de Invatare. Specialistii, parintii, cadrele didactice au mare nevoie de serviciile unui centru special destinat copiilor cu TSI. Noi ne-am propus sa le fim de ajutor, sa construim, pas cu pas, o educatie prietenoasa cu copiii cu dislexie sau alte dificultati. Am adus terapia educationala in tara noastra, cu arii de interventie specifice, cu o sala digitala unde se poate invata interactiv, cu ateliere de invatare ce pun copilul in centrul tuturor preocuparilor noastre. Suntem la inceput de drum si ne dorim sa ajutam cat mai multi copii, Pentru asta avem nevoie de fiecare persoana, companie, mama, voluntar. Doar asa vom reusi sa ajutam. Daca nu aveau ajutor specializat in invatare Steven Spielberg, Tom Cruise, Sir Anthony Hopkins, Winston Churchill, Walt Disney, Albert Einstein si Thomas Edison, Nolan Ryan si Bruce Jenner,  Agatha Cristie, Hans Christian Anderson sau Jules Verne nu ar fi fost azi nume cunoscute.” a declarat Cristiana Ionescu, fondatorul Edulier.

”Au trecut doi ani de cand disgrafia a intrat in viata noastra, prin simplul cuvant „mama”, scris repetitiv „mana”. Apoi au urmat alte cuvinte: „munere”, „flore”, „sore”. Doi ani de logopedie, evaluari psihologice care sa-mi confirme ca, fiul meu are inteligenta peste medie, desi continua sa scrie cu greseli. Daca la inceput am pornit de la ideea ca problema va fi rezolvata dupa cateva sedinte de logopedie, acum am invatat sa ne descurcam cu ea. Recunosc ca am avut momente cand m-am gandit daca nu vrea sa scrie corect sau chiar nu poate, dar nu am renuntat nicio clipa sa-l sustin si sa-l incurajez. Copiii cu dificultati de invatare au nevoie ca oamenii de langa ei (parinti, profesori si specialisti) sa-i sprijine constant si sa le redea increderea in fortele lor, de multe ori zdruncinata de un sistem de invatamant bazat pe competitivitate. Au nevoie de un centru in care logopezii si psihologii sa vina in ajutorul lor pentru a face fata cerintelor scolare. Parintii si profesorii trebuie sa afle cum sa identifice dificultatile de invatare si cum sa respecte drepturile copiilor impuse de lege.”
a declarat mama unui baietel de 10 ani, disgrafic.

Ce pasi trebuie sa urmezi?
Pasul 1 - Inscrierea copilului la evaluare.
Simplu, dureaza 1 minut si consta in completarea formularului 
Pasul 2 - Trimiterea documentelor cerute de specialistul nostru.
Pasul 3 - Evaluarea de catre echipa multidisciplinara.
Pasul 4 - Intocmirea raportului de evaluare si recomandarile specialistilor.
 
Centrul EDULIER pentru copiii cu dificultati de invatare (Tulburari specifice de invatare - TSI) isi va deschide, oficial, portile pe 7 aprilie 2016, cand va incepe sesiunile de terapie si atelierele de invatare destinate copiilor ce au, in urma evaluarii preliminare, recomandari pentru un plan de educatie personalizat.
 
***In Europa, conform Asociatiei Europene a Dislexicilor, intre 5 si 12 % din populatie prezinta dificultati de invatare. In Romania nu se cunoaste inca numarul exact al copiilor si adultilor cu TSI, insa specialistii estimeaza in jur de 80.000 de copii si 6 milioane de adulti. Legea care recunoaste TSI a fost aprobata in luna ianuarie 2016. Terapia educationala este in faza de pionierat in tara noastra.
 
 
Centrul EDULIER, aflat in strada Lipova nr. 23, Sector 1, ofera servicii de evaluare, interventie si recuperare a copiilor cu TSI.
 
Programele noastre sunt structurate pe etape de varsta si nevoi:
1. Programul START- evaluare si interventie timpurie pentru copiii intre 3 si 7 ani.
2. Programul ACTIUNE- interventia in ateliere de invatare/terapie individuala, conform nevoilor individuale ale copilului si ale planului sau de invatare. Destinat copiilor intre 7 si 14 ani.
3. Programul CLUB- cluburi de socializare si invatare in grup cu diferite arii - Sa citim (club de  lectura), Prietenii muzicii (club de muzica), Sa pictam (clubul de arta), Sus-jos (clubul de teatru), Un-doi (Clubul prietenilor cifrelor). Destinat copiilor intre 3 si 14 ani.
 
***
Echipa EDULIER este formata din specialisti cu experienta de zeci de ani in implementarea programelor de terapie educationala, in lucrul direct cu copiii si programe de invatare distractiva, fiind formati permanent,  atat in tara, cat si in strainatate.

Centrul EDULIER va derula activitati diverse, cum ar fi: Invatare digitala, in sala digitala interactiva, cu facilitarea peretelui tactil, unica in tara (proiect realizat cu sprijinul TELEKOM Romania); Invatare facilitata de animale: Terapie prin arta; Terapie cu muzica; Terapie prin teatru; Origami; Clase de gatit; Stiinta distractiva; Yoga - parinti si copii; Aromoterapie; Teatru de papusi; Terapie in gradina; Inteligenta emotionala; Grupuri de suport pentru copii, parinti si cadre didactice;Teatru in limba engleza. De asemenea, o importanta deosebita va fi acordata organizarii de Workshopuri si cursuri pentru specialisti, cadre didactice si parinti.
 
Centrul EDULIER pentru Copiii cu Dificultati de Invatare a primit sprijinul: Telekom Romania, Ca Immo, Animax, Il Passo, MDS Electric, Arabesque, Edenred, Gilmar Trading, DACRIS s.a.
 
Mai multe detalii despre activitatea noastra gasiti si pe pagina de Facebook Edulier si pe www.edulier.ro
 
Despre Edulier
Edulier( www.edulier.ro)  este o asociatie non-profit ce are in centrul preocuparilor sale educatia. In acest sens, inca de la infiintare, si-a propus crearea unei punti intre doua categorii sociale ale judetului Ilfov – familiile bogate si cele sarace, educarea parintilor spre toleranta si implicare, realizarea unui grup de initiativa, cu cei ce pot ajuta la schimbare, pornind initial in Corbeanca, cu ateliere de educatie non-formala. Astazi, Edulier inseamna 10 proiecte implementate  in beneficiul comunitatii, 50 de voluntari implicati, 100% voluntariat, peste 10.000 ore de voluntariat, peste 500 copii care au primit daruri de Craciun, 411 copii care au primit ajutor de Paste, peste 450 de copii trimisi la scoala in 2015. Din 2014 am extins activitatea catre Peris, Balteni, Burias, (Ilfov), Ciocanari (Dambovita), Ograda (judetul Ialomita), Bucuresti, Daia (judetul Giurgiu). Anul 2016 reprezinta inca o premiera, deschiderea primului Centru pentru copiii cu TSI (dislexie, discalculie, disgrafie) din Romania.
 
Contact:
Edulier
Cristiana Ionescu,
edulier.corbeanca@gmail.com