Faptele bune nu au granițe, iar generozitatea oamenilor le dă forță. Cu acest gând, Fundația pentru Copii Ronald McDonald, cu sprijinul grupului Hili Ventures, a realizat trei transporturi umanitare cu produse de primă necesitate care au ajuns la peste 65.000 de familii ucrainene rămase în zonele afectate de război.

Uniți în dorința de a ajuta familiile vulnerabile și pentru a bucura copii rămași într-o țară în care războiul lasă urme și durere, în luna aprilie a acestui an, a fost trimis un transport umanitar către Ucraina, constând în 8 tone cu dulciuri. Și alți susținători s-au alăturat demersului: De Silva Exclusiv a sponsorizat transportul cu 12 paleți cu produse, în timp ce Havi, unul dintre partenerii de tradiție ai Fundației, a susținut demersul din punct de vedere logistic.

“Întrucât se apropia cu pași repezi sărbătoarea Paștelui, ne-am dorit să oferim o mică bucurie familiilor și copiilor rămași în zonele afectate de război prin intermediul colegilor noștri de la RMHC Ukraine, fundația noastră soră. Mulțumim partenerilor noștri care au făcut posibil ca un nou ajutor important să ajungă la peste 16.000 de familii.” a declarat Amalia Năstase, Președinte, Fundația pentru Copii Ronald McDonald România.

"Suntem dedicați sprijinirii poporului ucrainean în această perioadă dificilă," a declarat Melo Hili, CEO al Hili Ventures. "Prin colaborarea cu Fundația pentru Copii Ronald McDonald și eforturile consistente ale echipelor noastre din toată Europa, suntem onorați să contribuim la realizarea transporturilor umanitare, care asigură un ajutor atât de necesar persoanelor afectate de conflict. Suntem alături de familiile ucrainene și vom continua să le fim alături, în solidaritate."

Primul transport umanitar către Ucraina a fost trimis în luna martie 2022 și a constat în produse de igienă personală, dezinfectanți și haine. Valoarea transportului a depășit suma de 170.000 euro, și a ajuns la Crucea Roșie Nicolaev, unde au fost distribuite către peste 10.000 de persoane.

Vorbind cu prietenii noștri de la RMHC Ucraina, ținând cont de necesitățile lor, transportul a conținut 23 de paleți cu produse de igienă personală, haine noi, dezinfectanți, cu lucruri necesare acestor oameni care se află în zonele de conflict. Ne bucurăm că am reușit să organizăm rapid acest ajutor umanitar și le mulțumim tuturor partenerilor care ni s-au alăturat în cel mai scurt timp.“ a susținut Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald România.

Grija pentru cei aflați în suferință nu s-a oprit aici. Fundația pentru Copii Ronald McDonald România a sprijinit colegii Fundației Ronald McDonald din Letonia să trimită un ecograf portabil pentru Caravana medicală mobilă din Ucraina. La finalul anului, Fundația a susținut proiectul Direcției de Asistență Socială a Municipiului București de la Romexpo cu 15 tone de alimente de bază, ce au fost distribuite familiilor ucrainene beneficiare ale centrului.

La începutul anului 2023, pe 20 februarie, al doilea transport umanitar a plecat către Ucraina.  De data aceasta ajutorul a constat în trimiterea a 17 tone de conserve cu carne și legume, conserve pentru pachetele alimentare ce au ajuns la 33.000 de familii ucrainene rămase în zonele de război.

 

***

 

Despre Fundația Ronald McDonald România

Povestea Fundației pentru Copii Ronald McDonald România a început acum 25 de ani, din dorința de a lupta pentru binele copiilor prin dezvoltarea și susținerea de proiecte care îmbunătățesc direct sănătatea copiilor și bunăstarea familiilor acestora. Cele trei Case Ronald McDonald de la București, Timișoara și Iași sunt “case departe de casă” pentru părinții copiilor bolnavi care necesită tratamente îndelungate. Construite în curtea spitalelor de copii, în Casele Ronald McDonald părinții găsesc un loc unde pot dormi, pot lua o masă caldă și primesc tot sprijinul pentru a putea trece peste momentele grele de boală a copiilor lor.

Binele se construiește împreună, constant și din tot sufletul, astfel sprijinul comunității este esențial pentru ca proiectele Fundației pentru Copii Ronald McDonald să devină realitate. Iată cum puteți susține Fundația pentru Copii Ronald McDonald România.

Mai multe informații despre activitatea Fundației Ronald McDonald România puteți găsi aici: rmhc.ro.

 

Despre Hili Ventures

Grupul Hili Ventures deține o serie de divizii cu operațiuni diverse, cu o moștenire antreprenorială adânc înrădăcinată, care datează din 1923. Cu o echipă de 11.000 de oameni, prin diferitele sale filiale, Hili Ventures este implicată în servicii alimentare și retail, servicii imobiliare și de ospitalitate, transport maritim, inginerie și tehnologie în 11 țări, în Europa și Africa de Nord.

De la sediul central din Malta, Hili Ventures își orientează filialele spre creșterea continuă în piețele prezente și în sectoarele de activitate. Hili Ventures este partener al Apple, iRiparo, Konecranes, McDonald’s, Microsoft, NCR, Six Senses și multe alte branduri globale.