„Acest proiect este despre iubire, daruire si empatie si premiul castigat seara trecuta la Gala Societatii Civile nu face decat sa confirme ca parintii de prematuri pot muta muntii din loc pentru ca respiratia bebelusilor lor sa reprezinte viata si un minim de confort si protectie pe perioada spitalizarii la neonatologie” declara  Corina Croitoru, Presedinte Asociatia Unu si Unu.

Astfel, in 2014 Asociatia Unu si Unu a donat peste 600 de seturi de caciulite si botosei, peste 135 de caciulite donate, peste 210 cuiburi realizate, donatii care au intrat in patrimoniul a 9 sectii de neonatologie de la Polizu, Sf. Pantelimon, Filantropia, Cantacuzino, Marie Curie, Craiova, Tg. Mures, Constanta, Bacau adica sute de beneficiari, generatii la rand. 

Toate acestea au fost posibile datorita voluntarilor din 18 orase din Romania si din strainatate care au crosetat si donat seturi, dar si prin implicarea echipei de la Totuldespremame.ro si a blogaritelor care au facut fundraising pentru realizarea cuiburilor: Bogdana Dobre, Ana Nicolescu, Ana Maria Mitrus, Tily Niculae, Printesa Urbana. 

„Pentru noi, prematurii si parintii lor sunt inspiratie si motivatie 100%. Este onorant sa ne numaram printre castigatorii alesi din cele peste 150 de proiecte si programe inscrise la Gala, dar si o responsabilitate ca proiectele unui ONG tanar devin publice si vizibile alaturi de organizatii mari din Romania. Suntem si mai motivate ca alti bebelusi prematuri si parintii lor sa nu ajunga in aceasta situatie si sa putem contribui la preventie prin proiectele, la nivel national, pe care le va lansa in curand Asociatia Unu si Unu”
, adauga Diana Gamulescu, Vicepresedinte Asociatia Unu si Unu.

***
Despre Asociația Unu si Unu
 
Este prima si singura Asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple si/sau prematuri si ale familiei acestora si ofera suport pe perioada spitalizarii si dupa externare. AsociatiaUnu si Unu este membra a EFCNI  (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizatie cu reprezentanti din peste 50 de tari. EFCNI, cu sediul in Germania, este prima organizatie pan-europeana care reprezinta interesele prematurilor si a nou-nascutilor, dar si ale parintilor acestora. Misiunea Unu si Unu este de a imbunatatii sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie privind nasterea prematura, informare si educare societatii civile privind nasterea inainte de termen, oferirea de suport parintilor cu copii nascuti inainte de termen si derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 2 ani. 
Viziunea Asociatiei Unu si Unu  este sa devina vocea prematurilor, a multipletilor si a parintilor lor din Romania.