FONSS se numara printre cele 150 de organizatii neguvernamentale active la nivel national care semnaleaza modalitatea defectuoasa in care Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (M.M.F.P.S.P.V.), prin Comisia de evaluare si selectionare a asociatiilor si fundatiilor pentru acordarea subventiilor, infiintata prin Ordinul M.M.F.P.S.P.V. nr. 2106/2014, a interpretat si aplicat Ordinul 1838/2014 privind aprobarea liniilor de subventionare prioritare in domeniul asistentei sociale pentru anul 2015. 
 
Scrisoarea care este adresata d-nei Rovana PLUMB – Ministrul Muncii, Familiei,Protecţiei Sociale şi Persoanelor Varstnice poate fi vizualizata aici
 
FONSS alaturi de alte 150 de federatii, retele si organizatii semnaleaza vicii de procedura, birocratizare excesiva, proceduri neuniforme de evaluare a dosarelor depuse de catre ONG-uri, precum si nerespectarea unor valori si principii asociate furnizarii serviciilor sociale din Romania in cadrul procedurii de evaluare şi selecţionare a asociatiilor si fundatiilor pentru acordarea subventiilor in 2015. 
 
Semnatarii scrisorii isi exprima, de asemenea, deschiderea si disponibilitatea unui dialog privind perspectiva finantarii serviciilor sociale.