• Fundația PepsiCo reînnoiește parteneriatul semnat anul trecut cu Asociația Casa Bună.
 • Cu un grant de 150.000 USD din partea Fundației PepsiCo, Casa Bună va sprijini nevoile educaționale și de formare profesională, precum și accesul la alimente nutritive ale elevilor din Ferentari și din județul Argeș (comunele Nucșoara și Lerești).
 • De sărbători, ca extensie a programului, Fundația PepsiCo a colaborat cu Chef Foa și cu voluntarii de la Casa Bună pentru a pregăti o masă caldă familiilor vulnerabile din Ferentari.

 • Astăzi, Fundația PepsiCo, filiala filantropică a companiei PepsiCo, anunță reînnoirea parteneriatului cu ONG-ul Casa Bună pentru a aborda inegalitatea în educație și insecuritatea alimentară. Printr-o donație de 150.000 USD, parteneriatul va sprijini nevoile educaționale, sociale și de pregătire profesională și va oferi alimente nutritive pentru 300 de elevi din Ferentari, București și județul Argeș (comunele Nucșoara și Lerești).

  De asemenea, ca parte a programului Food for Good al Fundației PepsiCo, renumitul Chef Foa a gătit alături de voluntarii de la Casa Bună pentru a aduce un strop de bucurie copiilor și comunității locale din Ferentari, una dintre cele mai sărace zone din România, unde barierele educaționale și de insecuritate alimentară reprezintă o problemă uriașă. În acest context, Fundația PepsiCo va dona 500 de mese calde comunității locale.

  „Suntem încântați să reînnoim parteneriatul cu Asociația Casa Bună și să sprijinim comunitățile vulnerabile din Romania în construirea unui viitor mai bun, oferind oportunități educaționale adecvate și acces imediat la hrană pentru copii. În calitate de lider mondial în domeniul alimentației și al băuturilor, avem un rol esențial în sprijinirea unui sistem mai echitabil, susținând comunitățile în care trăim și lucrăm să obțină acces la oportunități economice pentru a contribui la asigurarea unui viitor durabil pentru toți.”, a declarat Andrea Pont, PepsiCo Foundation Europe Lead.

  Casa Bună este un ONG care sprijină copiii care locuiesc în Ferentari, București, de mai bine de 10 ani. Scopul organizației este de a reduce ratele de abandon școlar, de a sprijini copiii cu resurse de învățare, hrană cu valoare nutritivă și asistență medicală - toate cu scopul holistic de a-i ajuta să reușească în viața lor profesională. În 2021, Fundația PepsiCo a oferit Asociației Casei Bună un grant de 100.000 USD pentru a ajuta elevii să-și dezvolte abilitățile viitoare și să promoveze oportunități economice acolo unde era cea mai mare nevoie ele. În plus, 11.000 de mese calde au fost livrate de un alt partener al Fundației PepsiCo copiilor care participă în program.

  "Înainte de a vorbi despre educație, trebuie să vorbim despre nevoile de bază. Despre hrană. Înainte de a putea face lecții cu un copil trebuie să te asiguri că acel copil a mâncat ceva înainte. Am observat acest lucru când încă făceam lecții la școala 136, pentru că fără hrană este dificil pentru copii să se concentreze. Ne bucurăm că putem continua aceste eforturi împreună cu prietenii de la Fundația PepsiCo și ne bucurăm și mai mult că putem să le ducem în mediul rural, unde nevoia este la fel de mare." – a declarat Valeriu Nicolae, Fondatorul Asociației Casa Bună.

  Acest program este cel mai recent dintr-o serie de acțiuni pe care PepsiCo le întreprinde pentru a susține abordarea strategică PepsiCo Positive (pep+), care își propune să aibă un impact pozitiv asupra planetei și oamenilor. În plus, acest program face parte din Food for Good, angajamentul global al PepsiCo de a promova securitatea alimentară în comunitățile în care își desfășoară activitatea compania și de a crește accesul la alimente nutritive pentru peste 50 de milioane de oameni la nivel global până în 2030. Din 2009, Food for Good a livrat peste 245 de milioane de mese pentru milioane de oameni din întreaga lume.

  În acest sens, cei care doresc să susțină demersurile sociale ale asociației și deci comunitățile aflate în dificultate, pot dona de asemenea la https://donatii.asociatiacasabuna.ro/.

  ***

  Despre Fundația PepsiCo

  Înființată în 1962, Fundația PepsiCo, filiala filantropică a PepsiCo, investește în elementele esențiale ale unui sistem alimentar durabil cu misiunea de a sprijini comunitățile înfloritoare. Lucrând cu organizații non-profit și experți din întreaga lume, ne concentrăm să ajutăm comunitățile să obțină acces la securitatea alimentară, apă sigură și oportunități economice. Ne străduim să obținem un impact tangibil în locurile în care trăim și lucrăm, colaborând cu alți colegi din industrie, organizații locale și internaționale și angajații noștri pentru a determina schimbări la scară largă în problemele care contează pentru noi și au importanță globală. Aflați mai multe la www.pepsicofoundation.com.

  Despre Asociația Casa Bună

  De mai bine de zece ani, un grup de voluntari condus de Valeriu Nicolae și Hannah Slavik a sprijinit copiii vulnerabili care locuiesc în zona ghetoului din Ferentari, București. Deși scopul inițial era reducerea abandonului școlar, Casa Bună și-a dat seama curând că copiii au nevoie de mai mult decât ajutor la teme pentru a reuși la școală. De asemenea, au nevoie de rechizite școlare, haine și încălțăminte curate, exerciții fizice, hrană sănătoasă, asistență medicală și încurajare. În timp, numărul copiilor implicați în activitățile noastre a crescut, iar grupul de voluntari care oferă sprijin a devenit din ce în ce mai mare. În iulie 2020, această comunitate a decis să ia formă legală și a devenit „Casa Bună”. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://asociatiacasabuna.ro/.