Un nou proiect pus pe harta Binelui la Iași.

Pentru a le oferi o experiență primitoare și prietenoasă copiilor bolnavi care beneficiază de tratament la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași, Fundația pentru Copii Ronald McDonald România împreună cu susținătorii a amenajat în holul de la intrare în spital, în zona de așteptare, un spațiu de joacă pentru copii.

“Cu sprijinul Fundației am reușit să dotăm acest spațiu prietenos cu copilul, un spațiu de joacă, unde vor fi desene, vor fi televizoare cu desene animate. Încercăm să creăm o atmosferă care să aibă un impact benefic copilului care se adresează spitalului nostru.“ a declarat Alina Belu, Manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași

Proiectul pornește din dorința de a susține spitalul și de a îmbunătăți experiența copiilor și a părinților atunci când sunt nevoiți să petreacă timp în spital.  

“Anul trecut pe lângă această Casă ne-am implicat și în dotările pentru spital. Am cumpărat paturi pentru terapie intensivă pentru secția de Neonatologie, am cumpărat un aparat pentru identificarea infecțiilor nosocomiale. Au fost investiții 135  de mii de euro anul trecut în spital.

Noi credem că familia poate fi implicată în vindecarea copilului cu un impact extraordinar de important. Atunci când familia este liniștită, când copilul este distras de la tot ce i se întâmplă medical cu desene, cu povești, cu locuri de joacă, atunci copilul poate să se vindece mult mai repede decât dacă ar fi într-un mediu stresant pentru el. Mediu stresant înseamnă mediul spitalicesc. Indiferent de cât de frumos este spitalul, un spital rece pentru copii înseamnă o traumă. Și atunci noi intervenim, fie cu echipe de psihologi care învață echipele medicale să comunice cu familia în așa fel încât să o implice în tratamentul copilului și familia să înțeleagă ce se întâmplă în acest tratament.” a declarat Amalia Năstase, Președinta Fundației pentru Copii Ronald McDonald România.

Pe 26 mai, în 2022, în curtea spitalului  s-a inaugurat Casa Ronald McDonald din Iași, și a pus pe harta Binelui dorința de a crește șansele la viață ale copiilor bolnavi.

Casa găzduiește cu prioritate părinți veniți din afara localității, cu posibilități materiale mici sau modeste, ai căror copii suferă de afecțiuni severe și au nevoie de îngrijiri medicale pe perioade lungi de timp la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Aceasta pune la dispoziția părinților 19 dormitoare, fiecare cu baie proprie, bucătărie complet utilată, living și un spațiu de joacă pentru copii.

Până în prezent, în Casă cele mai lungi șederi pe județe au fost de 29 zile (Vaslui),  14 zile (Bacău) și 13 zile (Suceava).

“Pentru noi comunitatea ieșeană este unul dintre principalii parteneri pe care îi avem aici la Spitalul de Copii “Sf. Maria”. Acest parteneriat între spital și Fundația Ronald McDonald, cred în primul rând aduce zâmbetul pe buzele și pe chipul copiilor, și evident speranță pentru părinți. În numele comunității vreau să mulțumesc Fundației pentru sprijinul oferit zi de zi, iar ca părinte vă mărturisesc că dacă copilul meu ar ajunge la “Sf. Maria”, dincolo de mulțumirile pe care le adresez de fiecare dată cadrelor medicale și evident întregului personal care fac tot posibilul ca ai noștri copii să aibă un act medical de calitate, ca părinte m-aș caza în una din cele 19 camere ale Casei Ronald McDonald.“ a declarat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

 

***

 

Despre Fundația Ronald McDonald România

De 25 de ani Fundația pentru Copii Ronald McDonald din România dezvoltă și susține programe preponderent în domeniile sănătății și educației, care îmbunătățesc direct sănătatea copiilor și bunăstarea familiilor acestora.

“Având în vedere că noi suntem pe toată regiunea Moldovei și facem și terapii unice în țară, tehnologia evoluează foarte rapid și atunci identificăm noi metode și noi dispozitive care îmbunătățesc tratamentul pacientului. Pe lângă bugetul alocat anual apelăm și la Fundația Ronald McDonald și nu numai în a ne sprijini în achiziționarea echipamentelor care aduc un plus tratamentului copilului”. Alina Belu, Manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași

Binele se construiește împreună, constant și din tot sufletul, astfel sprijinul comunității este esențial pentru ca proiectele Fundației pentru Copii Ronald McDonald să devină realitate.

Iată cum poți susține Fundația pentru Copii Ronald McDonald România.

 

  • Donații online: https://rmhc.ro/doneaza/
  • Prin trimiterea unui SMS cu 2 euro cu textul FAMILIE, la 8845;
  • Persoanele fizice prin redirecționarea celor 3,5% din impozitul pe venit: https://rmhc.ro/redirectioneaza-din-impozitul-pe-venit/
  • Companiile pot susține activitatea prin redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit: https://rmhc.ro/afla-cum-ne-poti-sustine/, prin voluntariat corporativ sau prin programul “Adopt a Room”: https://rmhc.ro/adopt-a-room/
  •