In cadrul proiectului „Sunt adult: Traiesc Independent!” co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa, in perioada mai - iunie 2015 Fundatia “Pentru Voi” a organizat un program de formare profesionala pentru ocupatia „Pedagog de recuperare”.
 
Cursul de pedagog de recuperare a fost oferit gratuit pentru 19 persoane care desfasoara activitati in domeniul social, inclusiv ca voluntari. Tematicile abordate in cadrul programului de formare profesionala au inclus  munca in echipa multidisciplinara; dezvoltarea personala si formarea profesionala continua, stabilirea planului de activitati specifice stimularii si recuperarii persoanei asistate, urmarirea respectarii drepturilor si intereselor beneficiarului; participarea la evaluarea beneficiarului, participarea la aplicarea planului de interventie personalizat, dezvoltarea deprinderilor de autonomie personala si sociala, toate prezentate teoretic de cei trei formatori si puse in aplicare in perioada de practica a cursului.
 
In data de 08 iunie 2015 s-a desfasurat sesiunea de evaluare a programului de formare pentru ocupatia „Pedagog de recuperare”, in urma careia toti participantii au primit un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei.
 
“In  România exista putine servicii sociale comunitare, specializate pentru adultii cu dizabilitati intelectuale. Una din dificultatile cu care se confrunta furnizorii de servicii sociale este lipsa personalului instruit sa lucreze cu adulti cu dizabilitati intelectuale. Instruirea personalului este esentiala pentru calitatea serviciilor furnizate beneficiarilor. Pentru a veni in sprijinul organizatiilor care au sau doresc sa dezvolte servicii sociale comunitare pentru persoane cu dizabilitati, am organizat acest curs de pedagog de recuperare, in care am folosit expetiza adunata de Fundatia “Pentru Voi” in cei 19 ani de activitate”, a declarat Laila Onu director general la Fundatia „Pentru Voi”. 
 
Programul de formare profesionala este organizat in cadrul unui proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.