Workshopul este organizat in cadrul proiectului „ONG-uri mai puternice impreuna! - Lobby si advocacy pentru crearea de oportunitati egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale in accesarea finantarilor publice”, si face parte dintr-un amplu proces de consultari la nivel national, intre ONG-uri si autoritati publice locale, prin care se urmareste elaborarea unei propuneri de politica publica privind finantarea serviciilor sociale care va fi pusa in dezbatere in cadrul Forumului Serviciilor Sociale si promovata catre factorii de decizie prin actiuni de lobby la nivel local si central.

Consultarile regionale pornesc de la premisa ca serviciile sociale constituie un pilon central al politicilor de incluziune si coeziune sociala si un factor de crestere a calitatii vietii persoanelor aflate intr-o stare de vulnerabilitate. 

„Elaborarea unei legislatii coerente in domeniul finantarii serviciilor sociale, care sa nu fie discriminatorie pentru furnizorii privati, este esentiala pentru dezvoltarea  acestui sector. Romania este si in acest domeniu al dezvoltarii serviciilor sociale, pe ultimul loc in Europa, ceea ce afecteaza grav calitatea vietii in tara noastra.” a declarat Laila Onu director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Proiectul „ONG-uri mai puternice impreuna! - Lobby si advocacy pentru crearea de oportunitati egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale in accesarea finantarilor publice” este implementat de Confederatia Caritas Romania si partenerii sai, Fundatia “Alaturi de Voi” Iasi, Fundatia “Pentru Voi” Timisoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare si Caritas Norvegia.

Acesta se deruleaza pe o perioada de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), fiind finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. 
Persoana de contact: Andreea Macovei, andreea.macovei@pentruvoi.ro, 0256 228 062.