Cursa se desfasoara la Istanbul si se afla la a 26-a editie. Organizatorul evenimentului este Comitetul Olimpic din Turcia. Anul acesta cursa va avea loc pe 20 iulie, cu startul la ora 12:00.

Gerda Maria vorbeste cu drag despre cauza HOSPICE si despre motivatia acestei provocari:
„Fac acest lucru deoarece imi place sa cred ca intotdeauna se mai poate face ceva, chiar si atunci cand pare ca nu mai e nimic de facut. Misiunea HOSPICE Casa Sperantei este si misiunea mea! Am reprezentat Romania de trei ori la aceasta cursa, obtinand de doua ori locul 3 si o data locul 5. Cursa de anul acesta va avea, insa, o incarcatura emotionala aparte, pentru ca stiu ca voi toti veti fi alaturi de mine, donand pentru cauza in care cred.
Si o voi face cu tot sufletul, pentru a aduce un zambet pe chipurile mult incercate ale celor peste 10.000 de femei din Romania care sunt diagnosticate anual cu o boala dura: cancer mamar.” 
 
Repere pe traseu:
Start: Kanlıca Port 
Finish: Kuruçesme Cemil Topuzlu Park
Pe partea din Anatolia: Kanlıca Bay, Fatih Sultan Mehmet Bridge, Küçüksu, Cape Kandilli, 
Vaniköy Kuleli Military High School, Çengelköy.
Pe partea europeana: Balta Limanı Bay, Fatih Sultan Mehmet Bridge, Rumeli Hisarı Beacon, 
Bebek Bay, Arnavutköy Ferry Port, Galatasaray Island, Kuruçesme Beacon.
 
Cu sprijinul:
Donna Medical Center, clinica dedicata sanatatii femeilor si Centru de Excelenta pentru depistarea precoce a cancerului mamar.
 
 
*** 
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa. Beneficiarii serviciilor sunt copiii si adultii cu boli incurabile din Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.
Ingrijirea paliativa este menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002) 
HOSPICE asigura gratuit, de 22 ani, servicii de ingrijire paliativa si a fost desemnat centru de excelenta pentru Europa de Sud Est.
 
Contact media:
Daniel A. Bujorean, Manager de Comunicare, daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402