Si a „Expozitiei Nationale de obiecte si lucrari realizate de persoane diagnosticate cu autism” si a , in perioada 21 – 22 aprilie 2016, la Hotel Ramada, incepand cu 21.04.2016, intre orele 16:00 si 18:00 iar pe 22 aprilie intre 9:00 si 16:00.

Aceste activitati au scopul de a promova serviciile oferite de cele peste 15 organizatii participante, din intreaga tara si de a prezenta modelele de interventie pe care acestea le utilizeaza in practica de zi cu zi. Si-au anuntat participarea: Asociatia Autism Baia Mare, Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism din judetul Botosani, Fundatia Univers Plus Piatra Neamt, Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual, ANCAAR filiala Arges, Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati, Asociatia Puzzle Romania, Fundatia Romanian Angel Appeal, Star of Hope Romania, Asociatia pentru Noi Barlad, Asociatia Mereu Impreuna 2008 Dorohoi, Salut Prieteni Pascani. La standuri vor fi oferite informatii suplimentare despre aceste organizatii, privind serviciile, beneficiarii, activitatile, tehnicile utilizate in realizarea exponatelor, celor care sunt interesati.

Cel putin 50 de reprezentanti din ONG-uri active in domeniul furnizarii de servicii adresate persoanelor cu dizabilitati din Romania, reprezentanti ai autoritatilor publice locale cu atributii in acest domeniu, din judetul Iasi, apartinatori ai unor persoane afectate de tulburari din spectrul autist, au fost invitati la sesiunea de prezentari de modele de bune practici.

Evenimentele fac parte din Campania Publica derulata cu prilejul Zilei Internationale de Constientizare a Autismului pentru a informa si sensibiliza opinia publica, fata de persoanele afectate de TSA si pentru a asigura o cat mai mare vzibilitate problematicii mentionate. 

Campania este una dintre activitatile principale, ale proiectului „Servicii specializate inovative pentru copii si tineri cu autism si apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi”, implementat de ANCAAR Iasi, in perioada: ianuarie – decembrie 2016, in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Fundatia Ancora Salvarii. Acest proiect este adresat copiilor si tinerilor diagnosticati cu autism din judetul Iasi, precum si specialistilor din sectorul ONG care lucreaza in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati si este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Intre obiectivele acestuia se regasesc promovarea si cresterea credibilitatii serviciilor furnizate de ONG-urile din Romania, catre beneficiari afectati de autism si apartinatori ai acestora. 

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact: Carmen Gherca, Coordonator PR si comunicare; e-mail: contact@ancaar-iasi.ro
 
Activitate desfasurata in cadrul proiectului „Servicii specializate inovative pentru copii si tineri cu autism si apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi”, co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.