HOSPICE Casa Speranței, prima organizație care, în 1992, a introdus în România conceptul de îngrijire paliativă, a reușit să asigure, până în prezent, îngrijire gratuită pentru peste 20.000 de pacienți și familiile lor. Acest lucru a fost posibil în cea mai mare parte datorită donațiilor primite din partea companiilor, prin intermediul „facilității fiscale 20%”, dar și a persoanelor fizice.
 
Numai într-un singur an, HOSPICE a îngrijit gratuit 3.500 de pacienți cu boli incurabile. Specialiștii fundației au efectuat 2.916 ședințe de tratament kinetoterapeutic (pentru întreținere și terapie), 849 de internări în unitățile HOSPICE, 1.572 de ședințe de consiliere psiho-emoțională, 4.867 de consultații, 1.095 de intervenții de consultanță în spitalele partenere și 17.531 de vizite pentru îngrijire paliativă la domiciliu. Cifrele sunt în creștere de la an la an, HOSPICE reușind să ajute tot mai mulți copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile.
 
Pe lângă serviciile medicale oferite, HOSPICE și-a asumat misiunea de a dezvolta îngrijirea paliativă la nivel național și regional, organizând programe educaționale pentru personalul din domeniul medical interesat de specializarea în paliație. Anul trecut, peste 1.500 de specialiști din România și din alte 15 țări au participat la stagiile oferite de HOSPICE, iar din 1997 până în prezent s-au înregistrat peste 19.500 de participări la cursuri.
 
În prezent, HOSPICE Casa Speranței are două centre de servicii integrate de îngrijire paliativă, la Brașov și la București, și două echipe mobile de intervenție, la Făgăraș și la Zărnești. Primul centru înființat în România a fost cel din Brașov, în 1992, iar în 2014 a urmat cel din București. Proiectul centrului din București a presupus o investiție de 5,7 milioane de euro și a fost ridicat de la zero prin donații și sponsorizări.
 
HOSPICE Casa Speranței lucrează în prezent la amenajarea unui nou centru socio-medical pentru copiii care suferă de boli cu prognostic limitat de viață, în Adunații Copăceni, pe o proprietate donată în anul de familia Florescu. Valoarea lucrărilor este estimată la peste 1,5 milioane de euro, iar, în momentul de față, clădirile de pe domeniu sunt în plin proces de renovare și utilare pentru transformarea acestora într-un centru socio-medical modern. Până în prezent, pentru noul centru s-au strâns jumătate din fondurile necesare.
 
Încă de la înființare, HOSPICE Casa Speranței a acordat sprijin gratuit tuturor celor care au avut nevoie de îngrijire paliativă, în contextul în care, anual, în România, aproximativ 160.000 de persoane au nevoie de sprijin în lupta cu o boală incurabilă, însă mai puțin de 8% dintre acestea beneficiază de servicii specializate. În cei 24 de ani de activitate, fundația a reușit să ofere, din 1992 când a înființat primul centru de îngrijire la Brașov, și până în prezent, servicii specializate pentru 20.000 de pacienți și familiile lor. 
 
Costurile centrelor de îngrijire HOSPICE au depășit anul trecut 3,1 milioane de euro și au fost acoperite din granturi, finanțări publice, sponsorizări și donații. 

„Susținerea oferită de mediul de afaceri din România prin intermediul facilității fiscale 20% a permis HOSPICE Casa Speranței ca, de-a lungul anilor, să ofere îngrijire paliativă gratuită pentru tot mai mulți pacienți afectați de boli incurabile și pentru familiile lor. De aceea, și în 2016 facem apel la societățile comerciale care înregistrează profit să direcționeze, fără niciun cost, 20% din impozitul pe acest profit către HOSPICE. Este o procedură simplă, eficientă și rapidă, iar cei interesați pot găsi toate detaliile despre aceasta pe 20.hospice.ro” a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al organizației. 
 
Companiile care doresc să sprijine activitatea HOSPICE Casa Speranței pot redirecționa, fără niciun cost, până la 20% din impozitul pe profit pentru susținerea îngrijirii paliative. Direcționarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afectează profitul net al companiei. Descrierea pașilor necesari și a întregului proces se găsesc pe site-ul www.20.hospice.ro.