Multe dintre activitatile de aici se vor desfasura cu ajutorul a 30 de voluntari, elevi de clasele a VII-a si a VIII-a ai scolii generale din comuna. Si pentru acestia exista un spatiu dedicat, dotat cu calculatoare si diverse materiale din care sa se inspire pentru a-si planifica si desfasura activitatile dedicate seniorilor sau colegilor lor mai mici. 

Centrul mai gazduieste un inedit muzeu al comunei, unde sunt expuse obiecte cu valoare istorica sau personala donate de membri comunitatii, intre care troneaza o impresionanta lada de zestre de peste 200 de ani. Tot aici isi afla sediul noua biblioteca a comunei care ofera in acest moment o colectie de peste 10.000 de carti de interes pentru toate varstele, dar si biroul echipei de ingrijire la domiciliu a FSC care deserveste aproximativ 100 de batrani bolnavi din intreaga comuna.

„Este cu adevarat un centru al intregii comunitati, unde ii asteptam cu portile si inimile deschise pe toti locuitorii comunei. Ne bucuram fiindca putem sa ne respectam angajamentul facut inca de acum 20 de ani fata de locuitoriii acestei zone de a dezvolta neintrerupt serviciile sociale, medicale si educationale care sa aduca normalitate in vietile lor si perspective de dezvoltare in intreaga zona. Acum aproximativ 10 ani deschideam primul Club cu Lipici din intreaga zona de est a judetului, astazi suntem mandri sa anuntam ca avem prima comuna din zona care are doua astfel de centre pentru copii. In acest fel accesul la educatie de calitate si egalitate de sanse intre copii va fi semnificativ sporit!”
Gabriela Achihai, presedinte FSC

Deschiderea centrului si activitatile din cadrul acestuia sunt finantate prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa, in cadrul proiectului "Un model replicabil de servicii comunitare pentru mediul rural"

Proiectul Un model replicabil de servicii comunitare pentru mediul rural este derulat de Fundatia de Sprijin Comunitar in parteneriat cu Primaria Comunei Stanisesti si este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si are un buget total de 110.800 CHF. Grantul acordat este de 74.800 CHF, iar co-finantarea asigurata de solicitant si partener este în valoare de 36.000 CHF.