Vintila se numara printre cei peste 200 de alergatori care s-au inscris individual la competitie si sustin HOSPICE. Alte 188 de persoane alearga pentru HOSPICE la SkyRun, fiind inscrise de catre companiile la care lucreaza. Alaturi de Marius Vintila, la aceasta editie a SkyRun va participa si Gianina Corondan, ca sustinatoare a HOSPICE Casa Sperantei. 

HOSPICE Casa Sperantei este una dintre cele patru organizatii beneficiare ale evenimentului, care vor primi 24% din taxa de inscriere a persoanelor fizice si 50% din taxa de inscriere a participantilor din mediul corporate. Prin intermediul platformei Galantom, 14 alergatori au reusit sa stranga pana in prezent peste 7200 de lei pentru cauza HOSPICE.

„De curand, am fost intrebat intr-un interviu care este cel mai pretios lucru pe care il am. Am raspuns ca... sanatatea. Asa cum se intampla si cu alte daruri pe care le avem, ajungem sa ne dam seama cat ne lipseste abia atunci cand... ne lipseste. Prin urmare, daca ajungem la boala si la ce se petrece in jurul ei, cred ca nu exista nimic mai demn de admiratie decat empatia fata de suferinta umana. Iar cand aceasta se manifesta fata de cei care nu mai au speranta, pot spune ca acei oameni sunt deasupra noastra, a celor obisnuiti” a declarat Marius Vintila. 

„Ma bucur ca mi s-a oferit prilejul sa spun si altora despre unii dintre acei supra-oameni, anume despre cei care lucreaza la HOSPICE Casa Sperantei. Sper ca numarul celor ce afla despre HOSPICE sa creasca, ca ei sa poata fi alaturi de cat mai multi din cei care au nevoie”
a adaugat el.

HOSPICE participa la SkyRun si cu o echipa de stafeta formata din sase persoane, care vor urca in alergare cele 680 de trepte ale cladirii Sky Tower din Bucuresti timp de 24 de ore. (http://hospice.galantom.ro/stafetahospice1)

Credit foto: Stefan Dan
 
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 
Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 
HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.