Proiectul se deruleaza pe o perioada de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), si este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Bugetul proiectului este in valoare totala de 163.890,35 Euro din care 88,71% reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul este implementat de Confederatia Caritas Romania si partenerii sai, Fundatia “Alaturi de Voi” Iasi, Fundatia “Pentru Voi” Timisoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare si Caritas Norvegia. In cadrul proiectului se organizeaza 15 consultari regionale.

In cadrul workshop-ului, la care au participat 25 de reprezentanti ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale si ai autoritatilor publice locale din regiune, s-a facut o radiografie a modului in care sunt finantate in prezent serviciile sociale oferite de participanti, dificultatile intampinate in obtinerea finantarii publice si au fost formulate propuneri de modificare a legislatiei actuale in domeniu. 

„Ne-am bucurat ca atat reprezentantii furnizorilor privati de servicii sociale, cat si cei ai administratiilor publice locale care finanteaza si furnizeaza servicii sociale au raspuns invitatiei noastre si ca au propus elaborarea unei noi legi care sa reglementeze intreaga problematica a finantarii serviciilor sociale. A fost prima consultare in regiunea noastra si a doua din tara. Dupa finalizarea celor 15 consultari,  echipa proiectului va inainta o propunere legisaltiva in care se vor regasi propunerile facute de participantii la workshop-uri. ” a declarat Laila ONU, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Persoana de contact: Iulia Nistor, iulia.nistor@pentruvoi.ro, 0722573812.