CONCORDIA a încheiat procesul de dezinstituţionalizare. Marţi, 15 octombrie 2019, Organizaţia Umanitară CONCORDIA a inaugurat Casa de tip familial Elisabeth din Ariceştii Rahtivani. Acum, în Casa Elisabeth trăiesc fericiţi opt dintre copiii pentru care nu a fost  găsită o soluţie de reintegrare familială. Aici ei găsesc speranța, sprijinul și dragostea de care au atâta nevoie.
 
Odată cu acest moment, Organizația Umanitară CONCORDIA a încheiat procesul de dezinstituţionalizare a centrelor de plasament mari, finalizând cu succes un proces care a durat patru ani şi în care siguranţa şi bunăstarea copilului au fost pe primul loc. În ultimii doi ani, CONCORDIA a inaugurat trei case de tip familial de dimensiuni mici în Ariceștii Rahtivani, Casa de tip familial Elisabeth fiind ultima dintre acestea.
 
„CONCORDIA salvează foarte multe vieți. Este foarte bine că mai sunt oameni generoși, devotați creșterii și educării copiilor. Prin sacrificiile pe care le faceți, dați o șansă la o viață normală unor copii care   n-au nicio vină că au ajuns în postura în care au ajuns.“ - Alexandru Cristea, Primarul comunei Ariceștii Rahtivani.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităţilor locale, cadrele didactice ale şcolii din Ariceştii Rahtivani, mass media, precum şi colaboratorii de la Asociaţia Ajungem Mari.

„Anul acesta aniversăm 30 de ani de la revoluţia din 1989, o perioadă în care am celebrat libertatea, dar şi o perioadă în care situaţia copiilor abandonaţi din orfelinate nu a mai putut fi trecută sub tăcere. Soluţia identificată ca fiind salvatoare a fost închiderea acelor centre, dar, din păcate, o soluţie nesustenabilă pentru acei copii. O mare parte dintre acei copii au ajuns în stradă. Noi ne-am propus să-i ajutăm. Mulțumim sponsorilor și partenerilor care ne-au ajutat să le dăm acestor copii sentimentul de acasă!“
– Diana Certan, Reprezentant Conducere Executivă CONCORDIA România.

Pentru încheierea acestui eveniment, copiii de la Casa Elisabeth au pregătit un moment special, cu mesaje care au creionat povestea lor: „Ne doream să fim mai aproape de colegii de şcoală, să ne putem juca cu ei, ne doream o casă în sat. Dorinţa noastră a fost auzită de oameni buni care s-au unit şi au construit această minunată casă. Priviţi-o! Sunt foarte fericită aici, totul este nou, casa este plină de lumină, sunt aproape de şcoală şi merg împreună cu prietenii mei. Vă mulţumim pentru acest dar minunat!“. 
 
***
CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non - profit, cu un istoric de 28 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și a familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. 
Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane, în fiecare an.