230 de copii și familiile lor vor fi sprijiniți prin servicii sociale integrate în Prahova și Dâmbovița. Organizația Umanitară CONCORDIA își extinde centrele de zi pentru copii și familii din comunitățile extrem de sărace din județele Prahova, prin inaugurarea unui centru nou în județul Dâmbovița. 230 de copii din 65 de familii din Ploiești și Comuna Odobești (Dâmbovița) vor fi susținuți să rămână în sânul familiei, în ciuda dificultăților materiale cu care acestea se confruntă, și să meargă la școală. Activitățile se vor desfășura în cadrul proiectului „Servicii de calitate în comunitate - sprijin pentru o creștere durabilă și incluzivă a comunităților din Odobești / Dâmbovița și Ploiești“, realizat în parteneriat cu Primăria Comunei Odobești (Dâmbovița) pe o perioadă de 30 de luni, cu o valoare totală de 5.788.973 lei.
 
Obiectivul principal al proiectului este creșterea calității vieții pentru familiile care se confruntă cu un risc de excluziune socială asociat cu riscul separării copilului de familie, prin dezvoltarea și implementarea de servicii integrate care să conducă la o dezvoltare durabilă, sustenabilă și incluzivă a comunităților în ansamblu și dezvoltarea capacității autorităților publice locale.

„Sprijinul social prin centre de zi pentru copii și familiile defavorizate este o parte importantă a activității noastre și este, de asemenea, un motor pentru inovație și extindere. Ne-am dorit foarte mult să mergem în alte locuri unde este nevoie de servicii sociale pentru copii și am discutat cu autoritățile pentru a vedea ce putem face împreună. Am păstrat acest plan și acest vis aproape de sufletele noastre și, când am ajuns la Odobești, am văzut că aici suntem foarte aproape de punerea în practică a acestui tip de serviciu, ca prim pas către extinderea serviciilor noastre la nivel național.“
, spune doamna Elena Matache, Director Executiv Programe și Proiecte CONCORDIA România. 
 
Proiectul se va desfășura în trei centre de zi pentru copii și familii de pe raza municipiului Ploiești și comunei Odobești (Dâmbovița). Vor fi oferite servicii sociale integrate în vederea prevenirii abandonului familial, școlar și evitarea instituționalizării copiilor. Serviciile vor include asistență și consiliere socială și psihologică, sprijin pentru teme și orientare școlară, dezvoltarea deprinderilor de viață, servicii de petrecere a timpului liber, hrană, rechizite și alte materiale necesare, implicare civică, asistență medicală și consiliere pentru accesarea serviciilor medicale publice, igienizarea și menținerea curățeniei în spațiul de locuit și sprijin pentru reintegrarea în comunitate.
 
„Suntem bucuroși că am reușit să încheiem acest parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA, un partener puternic, cu o vastă experiență în domeniul social. Împreună vom găsi soluții care să răspundă nevoilor familiilor din comunitățile sărace din Odobești și, prin implementarea acestui proiect, vom aduce schimbări importante în comunitatea noastră.”, spune domnul Alecu Niculae, Primarul Comunei Odobești, județul Dâmbovița. 
 
***
Despre CONCORDIA 
CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.