Un tânăr de 21 de ani din comunitatea Global Shapers - o inițiativă a World Economic Forum, și o antreprenoare și-au unit forțele pentru a oferi seniorilor servicii și activități care să le îmbunățească sănătatea fizică și mentală

 

 

  • Activități gratuite pentru seniori
  • La doar 21 de ani, unul dintre cofondatorii Eldie este parte a Global Shapers - o inițiativă a World Economic Forum
  • Eka - Centrul Stării de Bine se va implica în proiecte pentru mame, tați, seniori, femei gravide, tineri care își doresc sa atingă performanțe sportive

 

 

EKA – Centrul Stării de Bine, primul hub din România cu servicii integrate de psihoterapie, wellbeing și dezvoltare personală, împreună cu Eldie, singura platformă care oferă seniorilor servicii de asistență și îngrijire, anunță un parteneriat prin care vor îmbunătăți sănătatea fizică și mentală a persoanelor de vârsta a treia. Astfel, seniorii vor avea acces la activități, la oportunitatea de a se conecta cu alte persoane de vârsta a treia și de a se bucura de workshopuri și ateliere care le pot îmbunătăți viața.

 

Eldie este un business care abordează problemele de izolare cu care se confruntă seniorii și a fost lansat anul trecut de tinerii Teofil Sturzoiu și Cristian Ștefan Avram, ambii în vârstă de 21 de ani.

 

Primul eveniment din acest parteneriat va avea loc 29 aprilie, cu ocazia Zilei Europene a Solidarității între generații, când seniorii sunt invitați la un atelier gratuit de mișcare și respirație conștientă, realizat la sediul EKA și susținut de trainerul și cofondatoarea Centrului stării de bine, Anca Amariei. Participarea la evenimentul Mișcare și respirație conștientă pentru seniori - EKA (centruleka.com) este gratuită - cu prezență fizică la Eka (20 locuri) sau online (nelimitat).

 

De asemenea, în data de 15 mai, tot la EKA alături de Anca Amariei, seniorii vor avea parte de un atelier despre cei trei piloni esențiali ai stării de bine: fizic, mental și relațional.

 

Iar pe 22 mai, Matei Stănculescu, psihoterapeut, coach și cofondator EKA, va susține un atelier special de storytelling care va include interviuri cu seniorii participanți în proiectul SilverCircle, din Global Shapers.

 

În plus, serviciile EKA – Centrul Stării de Bine (consilierea psihologică, terapia prin yoga, recuperarea posturală, respirația ghidată, nutriția) devin disponibile pe platforma Eldie pentru vârstnicii care își doresc armonie în corp, minte și suflet. Experiențele pot fi rezervate direct de către beneficiari sau de către aparținătorii acestora pentru ei.

 

3,7 milioane de persoane cu vârsta peste 65 de ani în România

 

Acest parteneriat este unul important în contextul în care România număra în 2021 aproape 3,7 milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, conform Institutului Național de Statistică, mulți dintre ei confruntându-se cu sărăcia, dar și cu izolare și singurătate, lipsa socializării cu oameni de aceeași vârstă, lipsa de activitate fizică și mentală, degradare cognitivă. În plus, Europa e departe de un proces de întinerire. La începutul lui 2023, aproape 22% din populația Europei avea peste 65 de ani, iar jumătate dintre cetățeni aveau peste 44,5 ani. Statisticile arată că în următorii 25 de ani, aproape o treime din populația europeană va avea peste 65 de ani.

 

Colaborarea cu Eldie face parte dintr-o amplă strategie a EKA, care va implica centrul în proiecte pentru mame, tați, seniori, femei gravide, tineri care își doresc sa atingă performanțe sportive.

 

„Parteneriatul cu Centrul Eka înseamnă deschiderea noastră pentru sănătatea seniorilor din București. Vrem să le oferim cele mai bune opțiuni și servicii de calitate. Misiunea noastră este îmbunătățirea calității vieții seniorilor, în număr tot mai mare în România și la nivel european. Avem încredere în viziunea comună și seriozitatea noilor parteneri”, a declarat Teofil Sturzoiu, cofondator Eldie.

 

Teofil Sturzoiu, antreprenor și inovator, a fost finalist alături de echipa Eldie în programul Future Makers, unul dintre cele mai importante incubatoare pentru startup-urile early stage din Europa Centrală și de Est, programul implicând antrenament intens și mentorat. De asemenea, Eldie a câștigat un premiu și în finala locală a incubatorului Social Impact Award, având astfel șansa de a participa la summitul internațional din Serbia.

 

De asemenea, Teofil face parte din comunitatea Global Shapers, inițiativă a World Economic Forum, fiind prezent în această comunitate prin proiectul Silver Circle prin care dezvoltă activități pentru seniori.

 

„Suntem foarte bucuroși că putem oferi de acum servicii de specialitate seniorilor, părinților și bunicilor noștri. E timpul să investim în ei, să îi ajutăm să petreacă timp de calitate, cu scopul de a trăi o viață mai bună, de a se bucura de fiecare zi de pensie, de a nu fi deprimați, de a nu cădea în singurătate, dimpotrivă. Parteneriatul cu Eldie demonstrează dorința noastră de a ne implica prin specialiștii noștri în starea de bine a cât mai multor generații și grupuri de oameni: antreprenori, corporatiști, mame, tați, seniori, persoane aflate în situații vulnerabile. E dorința noastră ca terapiile pentru minte și corp să atingă o arie cât mai largă de oameni, pentru a-i ajuta să aibă o viață trăită din plin”, a declarat Anca Amariei, cofondator EKA – Centrul Stării de Bine.

 

Anca Amariei este terapeut și cofondator al EKA – Centrul Stării de Bine. Prin workshopurile sale, Anca ajută oamenii să își restabilească legătura dintre minte și corp, cu ajutorul respirației și al mișcării conștiente. Specializările sale sunt în terapia prin yoga, neuromindfulness, antrenamente de respirație și acordarea primului ajutor în sănătatea mintală. A dezvoltat programe de employee wellbeing pentru companii în industrii diverse, precum farma, automotive, retail, FMCG, telecom, fashion, asigurări etc. A inițiat proiecte în sectorul non-profit, prin parteneriate cu Fundația Renașterea și Asociația pentru Sprijinul Pacienților Oncologici, Special Olympics România & Internațional, Asociația Zi de Bine. Totodată, Anca are peste 15 ani de experiență în comunicarea de brand și corporate, rolul său cel mai recent fiind de PR Manager pentru Warner Bros Discovery în regiunea EMEA. Este mentor în comunitatea She is Mom și expert CIPRA.

 

Pe lângă specialiștii săi, EKA pune la dispoziție un spațiu premium de 300 de metri pătrați pentru clienții Eldie:

 

  • 7 săli pentru terapii individuale
  • o mansardă pentru evenimente de grup, cursuri, traininguri
  • un spațiu comun destinat relaxării într-o atmosferă caldă și prietenoasă
     

***
 

Despre EKA:

 

EKA – Centrul Stării de Bine este primul hub din România cu servicii integrate de psihoterapie, wellbeing si dezvoltare personală, disponibile într-un spațiu fizic. Centrul propune abordarea integrată a sănătății și stării de bine pentru indivizi, cupluri, familii, copii, angajați Centrul EKA abordează multidisciplinar sănătatea, prin servicii pentru cei trei piloni corp, minte și relații și are peste 20 de specialiști certificați în psihoeducație și coaching, terapii somatice (kinetoterapie, masaj, nutriție, ayurveda), fitness mental, constelații sistemice familiale, consiliere de cuplu, parentală, vocațională și multe altele. Pentru segmentul corporate, Eka aduce servicii de mental health, wellbeing & employee engagement, precum și programe de creștere a performanței pentru top management și echipele lor.

 

Partenerii EKA - Centrul Stării de Bine sunt Matei Stănculescu, Anca Amariei și Diana Iosu.

Video despre Centrul EKA disponibil aici: https://youtu.be/zjozPdJvkVo. (video credits: Flobo.ro) 

 

Despre Eldie:

Eldie vine în ajutorul întăririi relațiilor sociale și a calității vieții celor vârstnici cu o soluție prin care cei apropiați le pot oferi oportunități de conectare în cadrul excursiilor, prestații artistice, asistență și îngrijire la domiciliu sau multe alte opțiuni. Aplicația reunește într-o interfață accesibilă și ușor de utilizat o serie de servicii și produse destinate segmentelor de populație în vârstă. Platforma prezintă un mare potențial în a contribui la îmbunătățirea vieții acestora, oferindu-le posibilitatea de a-și petrece timpul liber într-un mod activ, precum și de a beneficia de servicii de asistență și îngrijire. Fondatorii Eldie sunt Teofil Sturzoiu și Ștefan Avram. Detalii pe: https://eldie.ro/.