World Vision Romania anunta ca a depasit la inceputul acestei saptamani cifra de 100 de copii sponsorizati prin programul „Donator de Viitor”. Lansat la 1 octombrie, acest  program este primul demers de tip „child sponsorhip” din Romania, prin care organizatia le ofera romanilor posibilitatea de a contribui la schimbarea destinului unei comunitati defavorizate, sustinand copiii din acea comunitate. Prima etapa a programului de dezvoltare comunitara se deruleaza in intervalul octombrie 2013 – septembrie 2014 si vizeaza nevoile a 13 comunitati defavorizate din judetul Dolj, acesta fiind unul dintre judetele cu cel mai scazut nivel de trai din Romania. Toti cei care doresc sa sustina demersul World Vision pot sprijini unul din copiii inscrisi in program, prin donatii lunare de 68 de lei pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor. 
 
„Reactia rapida a oamenilor care au devenit donatori in aceste prime 2 luni ne bucura foarte tare si ne da sperante pentru viitor. Inca avem multi copii care merita sansa unei vieti mai bune. Le multumim tuturor celor care s-au implicat déjà si ii incurajam sa ramana alaturi de noi si sa . In egala masura, le multumim celor care ne-au vizitat site-ul, precum si prietenilor nostri din social media – si aceasta sustinere conteaza pentru copiii din programul nostru. Campania Donator de viitor continua si in perioada iernii cu noi povesti de la copiii din comunitati, a caror viata este atat de diferita de cea a copiilor din orase. Impreuna putem reduce acest decalaj.  Ii rugam pe toti cei care vad acest mesaj sa nu ramana indiferenti", a declarat Catalin Andrew Popa, Director National  World Vision Romania. 
 
Toti acesti 600 de copii vor beneficia de ajutor in cadrul unui amplu proiect de dezvoltare comunitara ce se deruleaza pe 5 paliere principale: educatie, sanatate, dezvoltare economica, advocacy, dezvoltare spirituala. 
 
Donator de viitor - un program de dezvoltare comunitara pe multiple paliere
Prin intermediul programului „Donator de Viitor”, fiecare sustinator al campaniei ajuta World Vision Romania sa contribuie la schimbarea in bine a vietii celor 600 de copii, schimband lumea in care ei traiesc. Astfel, plecand de la faptul ca bunastarea copilului este strans legata de  bunastarea familiei sale si a comunitatii in care traieste, World Vision Romania lucreaza alaturi de oamenii din fiecare comunitate pentru a rezolva problemele cu care se confrunta -  alcatuiesc planul de activitate, apoi il pun in practica impreuna si, in ultima etapa, pregatesc membrii comunitatii astfel incat ei sa poata continua pe cont propriu ceea ce au construit. Problemele care vor putea fi rezolvate datorita donatiilor primite acopera o paleta larga: dotarea scolilor si gradinitelor cu material didactic, mobilier, laboratoare de informatica, racordarea acestora la reteaua de apa curenta, deschiderea sau modernizarea punctelor sanitare, imbunatatirea drumurilor de acces catre scoli, crearea de spatii pentru activitati culturale si de petrecere a timpului liber, organizarea de excursii, tabere si vizite la diverse obiective. 
Astfel copiii vor putea ajunge mai usor la scoala, vor avea conditii mai bune de studiu, atat individual, cat si in colectivitate, acces la servicii medicale de calitate, ocazii de a iesi in lume si de a cunoaste alti tineri, alte locuri, de a-si largi orizonturile.
 
Particularitatea programului „Donator de Viitor” consta in implicarea pe termen lung si in crearea unei legaturi directe intre copil si persoana care se inscrie in programul de donatii.  Astfel, programul permite o comunicare constanta intre donator si copil, primul dintre ei avand posibilitatea de a coresponda cu copilul si cu familia lui sau de a-l vizita, daca isi doreste acest lucru. 
 
Cum poti sa devii donator de viitor?
Foarte simplu. Intri pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor si iti alegi copilul pe care doresti sa il sustii. Donand lunar 68 de lei, tu ii asiguri copilului ales sansa la o viata mai buna si suport moral. Astfel, cu mai putin de 2.5 lei/zi ii poti schimba destinul, dandu-i posibilitatea sa mearga in fiecare zi la scoala, sa aiba caietele si cartile necesare, sa se duca la doctor atunci cand este cazul si sa beneficieze de tratamentul corespunzator, chiar sa mearga in excursii si tabere si sa vada astfel ca lumea este mult mai larga decat stiu ei.  Vei primi scrisori de la copilul ales, informatii despre evolutia lui si il poti vizita daca doresti. Insa impactul donatiei tale este mult mai mare. El se rasfrange asupra intregii comunitati in care copilul traieste. Cu ajutorul tau, World Vision Romania va lucra alaturi de reprezentantii comunitatilor din program pentru a adezvolta proiecte concepute in functie de necesitatile locale, contribuind astfel la bunastarea tuturor copiilor si familiilor din zona.
 
100 de copii au acum donatori de viitor. Alti 500 de copii inscrisi in proiect asteapta ajutorul nostru
 

***
Contact:
OANA SERBAN | PR & Communication Manager | World Vision Romania 
Tel: 0722 430 060 | Email: Oana_Serban@wvi.org
 

Despre World Vision Romania
World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume.  In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete. 
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.