11 octombrie, HOSPICE Casa Sperantei, cea mai mare organizatie de ingrijire paliativa din Romania, isi deschide portile catre public pentru tururi cu ghid si organizeaza un mars dedicat celor care au avut o persoana draga aflata in ingrijirea fundatiei dar si celor care doresc sa sustina activitatea fundatiei prin acest mod.
 
Marsul, planificat pe o distanta de 3 km, va incepe, la ora 13:00, de pe Soseaua Colentina (punct de intalnire -parcarea Magazinului Kaufland), catre Parcul Plumbuita, pana la cladirea noului Centru HOSPICE din Bucuresti (Strada Tamaioarei, nr. 121 -123).
 
La eveniment sunt asteptati apartinatori ai pacientilor fundatiei, vechi prieteni ai fundatiei, voluntari si personalitati publice care au dorit sa-si arate astfel sustinerea fata de cauza.
 
Noul centru HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti a fost inaugurat in data de 19 septembrie in prezenta Ducesei de Norfolk si a Altetei Sale Imperiale si Regale Dominic de Habsburgh. In data de 11 octombrie, cu ocazia acestui eveniment, organizat in contextul Zilei Mondiale Hospice si a Ingrijirii Paliative, va fi deschis pentru prima data publicului larg, pentru vizitare cu ghid. De asemenea pentru a serba Ziua Mondiala HOSPICE, turnul Sky Tower, cel mai mare turn din Romania va fi luminat in verde si va proiecta sigla fundatiei HOSPICE Casa Sperantei. 
 
Desfasurat pe 3 niveluri si 3421 mp, noua unitate asigura servicii complexe de ingrijiri paliative in regim de internare, in ambulatoriu, in centre de zi si la domiciliul pacientilor oncologici, imbunatatind astfel gradul de acoperire a nevoii de servicii paliative in Bucuresti.  Centrul are o capacitate de 23 de paturi de internare pentru perioade limitate de timp si poate asigura anual aproximativ 700 internari pentru bolnavi incurabili, copii si adulti.

Serviciul de consultatii in ambulatoriu va acorda aproximativ 8000 consultatii de ingrijiri paliative anual, iar centrul de zi peste 5.000 de participari la activitati si grupuri de suport. Echipa interdisciplinara de ingrijiri paliative la domiciliu va avea o capacitate curenta de ingrijire de aproximativ 200 pacienti oncologici, asigurand aproximativ 11.000 vizite de ingrijiri paliative la domiciliu.
 
Toate serviciile oferite de centru vor fi asigurate in regim de gratuitate pentru pacienti. Pentru acoperirea unei parti din aceste costuri, incepand cu data de 1 martie 2014, HOSPICE Casa Sperantei deruleaza in Bucuresti un proiect finantat prin granturile SEE, 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania in valoare de 231.751,09 euro.
 
Proiectul are titlul: Dezvoltarea unui sistem integrat de servicii socio-medicale de ingrijire paliativa pentru pacienti cu boli amenintatoare de viata si se desfasoara in perioada 1 martie 2014 – 30 aprilie 2016. (www.hospice.ro/fondulong)

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro. 
 
*** 
Contact Media:
Daniel A. Bujorean, Manager de Comunicare HOSPICE Casa Sperantei, daniel.bujorean@hospice.ro , Tel: 0733 553 402, www.hospice.ro