Efortul este foarte mare si presupune o conditie fizica de invidiat, obtinuta dupa foarte multi ani de inot de performanta si participare la diferite evenimente nationale si internationale.
 
Inainte de a se decide, Remus s-a antrenat in bazin timp de 2 ani, inotand  cate 20 de km in fiecare saptamana. Cand este intrebat despre antrenament, recunoaste ca acest gen de provocare nu este accesibila oricui, foarte putini din cei care  fac inot de performanta fiind capabili sa termine un astfel de maraton de 24 de ore.
 
Pentru Remus aceasta provocare trebuie sa fie in scop caritabil, deoarece considera ca schimbarea incepe cu fiecare dintre noi:
"Daca suntem sanatosi si avem maini, picioare si nu avem dureri, trebuie sa fim recunoscatori si sa facem ceva pentru aceia de langa noi care trec prin clipe grele, fiind afectati de o boala grea. Cred ca datoria fiecaruia dintre noi este sa aratam solidaritate,iar fiecare leu donat pentru HOSPICE poate face diferenta, daca vine de la foarte multe persoane." - Remus Miron
 
Ajuns la cea de-a doua editie,  evenimentul Ultra Swim Challenge 2014 se va desfasura timp de doua zile. Presa este asteptata in data de 8 februarie incepand cu ora 10.30  la Complexul Olimpic si Sportiv "Sidney 2000" din Izvorani.
 
Ultra Swim Challenge este organizat in parteneriat cu SmartAtletic, in beneficiul  fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, cea mai mare fundatie medicala din Romania, care ofera ingrijire paliativa gratuita adultilor si copiilor cu boli incurabile.
 
Sunt asteptati la acest eveniment 200 de inotatori, care vor plati o taxa de participare si vor incerca sa stranga individual fonduri pentru HOSPICE. Alaturi de ei vor participa la eveniment campioana Carmen Bunaciu, recordmanul olimpic Razvan Florea si ultramaratonistul Andrei Rosu.
 
Pentru inscrieri si informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la ultraswim@hospice.ro
Reprezentantii presei sunt rugati sa confirme prezenta la Daniel A. Bujorean, daniel.bujorean@hospice.ro 

Parteneri principali: BGS si Autonom Romania.
                                     
***
HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești.
 
Ingrijirea paliativa este ingrijirea menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (după Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002)
 
HOSPICE asigura gratuit, de 21 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile si a fost desemnata ca fiind centru de excelenta pentru Europa de Sud Est.
 
Media Contact :
Daniel A. Bujorean, Coordonator National de PR,  daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402
Pentru fotografii si clipuri video despre activitatea HOSPICE accesati www.hospice.ro/media