Scopul acestui Mars al prematurilor este de a atrage atentia societatii civile asupra fenomenului prematuritatii, aflat ȋntr-o continua crestere, atat la nivel international, cat si la nivelul Romaniei.
 
„Ne propunem ca prin acest mars sa tragem un semnal de alarma intr-o maniera diferita asupra fenomenului de prematuritate. 1 din 10 copii se naste inainte de termen la nivel international si trebuie sa semnalam acest aspect ingrijorator, sa determinam intreaga societate sa lupte si sa ajute ca numarul de copii prematuri din Romania sa se micsoreze. Asadar, prezenta intr-un numar cat mai mare va ajuta la diseminarea acestui subiect. In plus, vom avea activitati interesante si optimiste pentru toate varstele. Pe ultimii 50m se va merge, pe cat posibil, cu respiratia oprita, pentru a intelege situatia prin care trece prematurul de cand se naste pana ajunge la terapie intensiva si este resuscitat. Vom purta masti de oxigen (ca cele din terapie intensiva), pentru a semnaliza ca aceasta este principala problema la nasterea copilului prematur si de aici rezulta majoritatea problemelor de sanatate ulterioare”, spune Diana Gamulescu - vicepresedinte Asociatia Unu si Unu

Marsul prematurilor se va organiza anual si va aduce in atentie cate o problema a prematuritatii: anul acesta, tema centrala va fi RESPIRATIA si neputinta acestor bebelusi de a respira singuri. 

„Nasterea reprezinta momentul de acces la autonomie prin adaptarea nou-nascutului la viata extrauterina, realizata in mod specific fiecarui aparat sau sistem: cardio- respirator, digestiv, sistem nervos central”, declara Doina Broscauncianu-  Dr. Medic primar pediatrie si specialist neonatologie, doctor in medicina Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu” Bucuresti – Spitalul de Obstetrica Ginecologie „Polizu”, citandu-l pe Lequien Pierre. „Le nouveau-ne”.
 
 
Cei interesati pot sa fie la curent cu evenimentul pe pagina oficiala de facebook: https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu.
Respiratia este viata! 

***
Despre Asociatia Unu si Unu
Misiunea organizatiei noastre este de a imbunatatii sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie privind nasterea prematura, informare si educare societatii civile privind nasterea inainte de termen, oferirea de suport parintilor cu copii nascuti inainte de termen si derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 2 ani.
Viziunea Asociatiei Unu si Unu  este sa devina vocea prematurilor, a multipletilor si a parintilor lor din Romania.
 
 
Contact:
Diana Gamulescu- Vicepresedinte
M: 0737.933.511
E: diana.gamulescu@unusiunu.com