„Pune-te in locul meu” este o continuare a actiunilor de constientizare pe care fundatia le desfasoara pentru a atragere atentia asupra dificultatilor de acceptare si incluziune sociala pe care le intampina persoanele cu Sindrom Down si in general toate persoanele cu dizabilitati intelectuale. Timp de o ora, clientii Iulius Mall se pot intalni cu beneficiarii Fundatiei „Pentru Voi” si pot participa impreuna la o plimbare de constientizare a acestui tip de dizabilitate intelectuala. In cadrul acestei plimbari a prieteniei, participantii vor purta o vestimentatie colorata, pestrita, promovand astfel diversitatea si totodata impartasind informatii si experiente din viata lor.
 
Dupa activitate, participantii cu Sindrom Down, beneficiari ai Fundatiei „Pentru Voi”, vor lua masa la food court-ul Iulius Mall sarbatorind astfel, ziua lor.
 
„De sapte ani, organizam evenimente de constientizare cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down: ne-am intalnit cu politicieni, cu reprezentanti ai autoritatilor locale, cu studenti si cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara. Anul acesta, ne propunem sa ne intalnim cu concetateni de-ai nostri, care se afla in mall sambata si pe care dorim sa-i rugam sa nu stigmatizeze si sa nu respinga persoanele cu Sindrom Down, ci sa-i cunoasca si sa le devina prieteni. Pentru ca prietenia nu tine cont de numarul cromozomilor!” a declarat Laila Onu director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.
 
Multumim Iulius Mall Timisoara pentru sprijinul acordat in organizarea actiunii „Pune-te in locul meu!”
 
Pentru detalii referitoare la eveniment, va rugam sa ne contactati la tel 0256 228 062, 0723 726 569. Persoana de contact este Mihaela Leucuta .
 

###
Sindromul Down este o afectiune cromozomiala provocata de prezenta unui cromozom suplimentar in constructia genetica si apare inca din momentul conceperii embrionului. Persoanele afectate au 47 cromozomi in loc de numarul obisnuit de 46. Prevalenta: 1 din 800-1000 persoane. A fost prima data descris in anul 1866 de John Langdon Down. Cea mai des intalnita forma a sindromului (95% din cazuri) este trisomia 21.