Pe 23 februarie a fost lansată a doua ediție a programului Pepcolandia, un program intern de responsabilitate socială al PEPCO România, implementat local de către Organizația Umanitară CONCORDIA.

UPDATE: Pentru că este important să mergem acolo unde nevoia este cea mai mare și intervenim cu responsabilitate pentru a acorda sprijin umanitar persoanelor afectate de situația de conflict din Ucraina, anunțăm pe această cale toate organizațiile interesate de ediția a 2-a al programului Pepcolandia 2022 că regulamentul programului a fost actualizat în data de 7 martie.

Începând cu această dată organizațiile interesate pot depune în cadrul programului și proiecte care vizează acțiuni de asistență acordată copiilor și tinerilor din familiile afectate de situația de conflict din Ucraina, prin organizarea de activități educaționale care să includă și programe de tip after school, asigurare masă caldă, materiale educaționale, consumabile și programe recreative.

Vă reamintim că Pepcolandia este un program dedicat activităților organizate pentru copii, susținut prin determinarea și implicarea angajaților PEPCO!

Angajații PEPCO pot propune idei de proiecte în numele unei organizații nonguvernamentale pentru organizarea de acțiuni locale, desfășurate în sprijinul copiilor și tinerilor cu vârste până la 18 ani, proveniți din medii sociale diverse, în special copii și tineri aflați într-o situație de vulnerabilitate socială. Proiecte pot fi depuse doar online de către angajații PEPCO până în data de 31 martie 2022, iar proiectele selectate pot beneficia de 7.500 lei finanțare nerambursabilă.

Proiectele selectate vor fi implementate în perioada 02 mai - 18 septembrie 2022 de ONG-urile propuse de angajații PEPCO.

Mai multe informații despre acest program sunt disponibile aici: https://pepcolandiaro.pepco.eu/.


***
Despre PEPCO România
PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează 2500 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ungaria, Austria si Spania. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului liber. Există în derulare zeci de programe CSR la locul de muncă în fiecare țară în care PEPCO este prezent. În toate aceste țări cooperăm cu organizații neguvernamentale care ajută copiii din familiile sau comunitățile defavorizate. Aceste organizații se concentrează pe dezvoltarea personală și emoțională a copiilor, pe consolidarea abilităților și competențelor acestora și pe sprijinirea accesului la educație. De asemenea, întreprind activități care vizează creșterea interesului lor pentru artă, cultură și sport. 

Despre Organizația Umanitară CONCORDIA
CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova) și Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.