„De ziua lor, persoanele cu Sindrom Down vor sa le vorbeasca viitorilor doctori despre viata lor, despre problemele cu care se confrunta si despre dorinta lor de a fi membri activi si valorosi ai comunitatii din care fac parte. Multumim Catedrei de Genetica a Facultatii de Medicina Generala precum si Facultatii de Medicina Dentara pentru implicarea in aceasta actiune” a declarat Laila Onu, director executiv.
 
Intalnirea va avea loc in data de 21 martie 2014, la ora 11, la sediul Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara in sala 241.
 
Sindromul Down reprezinta o afectiune cromozomiala (o afectiune din nastere, care este prezenta la copil inca din momentul conceperii) cauzata de prezenta unui cromozom suplimentar (in general la nivelul perechii de cromozomi 21). Sindromul Down poate fi asociat cu o serie de probleme medicale: in SUA statisticile arata ca 40-50% dintre copiii cu sindrom Down au defecte cardiace congenitale, riscul de pneumonie este de 62 de ori mai mare decat la non-Down, riscul de leucemie este de 15-20 de ori mai ridicat si 100% din persoanele cu sindrom Down vor dezvolta unele semne fiziologice de Alzheimer. Tocmai de aceea, accesul la servicii medicale de calitate este deosebit de important pentru persoanele cu sindrom Down. 
 
In intreaga lume in aceasta zi se vor desfasura o serie de manifestari menite sa atraga atentia asupra problematicii persoanelor cu Sindrom Down si a importantei dezvoltarii de servicii sociale comunitare pentru integrarea sociala a acestora.
 
Este al cincilea an cand Fundatia „Pentru Voi” marcheaza la Timisoara Ziua Mondiala a Sindromului Down. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la tel 0256228062, 0722573812. Persoana de contact este Iulia Nistor.
 
Cu consideratie,
Laila Onu
Director executiv