"Ne bucuram ca prin acest eveniment putem nu doar sa sustinem un stil de viata sanatos si o serie de cauze semnificative la nivelul comunitatii, ci si sa promovam valori importante, precum implicarea sociala, voluntariatul sau filantropia. Interesul mare aratat acestei editii a SkyRun, dar si celor anterioare, ne arata ca ne-am atins scopul si, mai mult de atat, am creat propria comunitate SkyRun, care ne impartaseste valorile. Ne dorim ca aceasta editie sa vina in intampinarea asociatiilor beneficiare cu un sprijin real, de care au atata nevoie si, totodata, sa inspire si sa propage aceeasi atitudine” a declarat Ruxandra Grinzeanu, Director Executiv SkyTower Building.
SkyRun – a 3-a editie

Startul evenimentului se va da sambata, 23 ianuarie, la ora 11:30, de la parterul SkyTower, iar alergarea se va face pana la etajul 34, la o inaltime de 119 metri, dupa urcarea a 680 trepte. Participantii vor urca cele 34 de etaje o singura data si vor fi cronometrati cu ajutorul unor cipuri electronice, putand astfel sa afle timpul realizat la finalul cursei. 

Taxele de participare vor fi directionate catre patru asociatii beneficiare in cadrul acestei editii, astfel ca acestea vor primi 24% din taxa de inscriere a persoanelor fizice si 50% din taxa de inscriere a participantilor din mediul corporate.

Participantii au putut alege sa doneze catre Asociatia Mia`s Children, Asociatia Mai Mult Verde, HOSPICE Casa Sperantei si World Vision Romania, fiecare participant avand optiunea de a selecta inca de la inscrierea in competitie asociatia catre care doreste sa directioneze procentele mentionate din taxa de participare. 

Initiativa s-a bucurat de sustinere si din spatiul public, astfel ca Oana Cuzino, Gianina Corondan, Marius Vintila, Zoli Toth sau Elena Ionescu (Mandinga) si-au anuntat deja participarea in competitie unde vor sustine asociatiile carora doresc sa le ofere sprijinul. 

O noua provocare – stafeta de 24 ore
Cu fiecare noua editie, SkyRun isi propune sa aduca un element de noutate. Astfel, daca la ultima editie SkyRun, incercarea ultramaratonistului Gabriel Solomon de a dobori recordul mondial intr-un maraton de 24 de ore de alergare pe scari a ridicat nivelul adrenalinei, aceasta editie vine si ea cu o surpriza. Astfel, editia de anul acesta a competitiei, introduce si elementul 24 Challenge -  o stafeta de 24 ore, la care vor participa 4 echipe a cate 6 alergatori, fiecare reprezentand cate unul din ONG-urile participante. Aceasta se va desfasura in ziua de 24 ianuarie, echipele de stafeta luand startul la incheierea competitiei de masa. La final, echipa care va contoriza cele mai multe urcari va fi desemnata castigatoare.

Evenimentul este organizat de SkyTower Building si RPHI, alaturi de smartatletic, avand Raiffeisen Bank ca partener principal, Radio 21 ca partener media si Ciuc, Power Bar si Ambulanta BGS, parteneri tehnici.
 
Mai multe detalii despre ce pregatesc organizatorii la aceasta editie SKYRUN aflati pe site-ul evenimentului: http://smartatletic.ro/skyrun/

***
Despre SkyTower
Cladirea SkyTower este impresionanta nu numai prin dimensiuni, ci si prin modul in care a fost ridicata. Finalizata intr-un ritm record de constructie de numai cinci zile pe etaj, cladirea SkyTower a devenit un punct de reper pentru zona de nord a Capitalei. SkyTower ofera spatii de birouri de ultima generatie si o vedere unica asupra Bucurestiului. Cu o inaltime de 137 metri si 37 de etaje, turnul dispune de 40.450 mp de spatiu inchiriabil, din care suprafata medie pe etaj este de 1.100 mp.
 
Despre Raiffeisen Property International GmbH
Raiffeisen Property International (RPI), este principala companie a concernului Raiffeisen Property Holding International (RPHI), Grupul de Real Estate al Raiffeisen Bank International (RBI). RPI se axeaza pe proiecte imobiliare comerciale in Austria si Europa Centrala si de Est si are peste 25 ani de experienta in constructia de sedii comerciale pentru RBI in orase precum Bucuresti, Budapesta, Kiev, Varsovia, Praga, Bratislava, Sofia, Belgrad, Viena. RPHI activeaza ca investitor, dar ofera si servicii imobiliare prin RPI.
 
Despre smartatletic
Fondat in 2004 de Ioan Stoica, fost ciclist in echipa de aur a Romaniei si Vlad Stoica, multiplu ironman triathlon finisher, smartatletic a inceput ca o asociatie sportiva.  In 2011 a devenit agentie de evenimente sportive, asociatia fiind activa in paralel.
Membrii fondatori au hotarat sa se implice in dezvoltarea sportului de masa prin organizarea de evenimente si educarea oamenilor in spirit sportiv.