Astfel, in 23 aprilie a.c., consilieri locali Catalin Bulgariu si Constantin Axinia si consilierul judetean Victor Chirila au vizitat programul de afterschool desfasurat de Fundatia COTE la Ceplenita Iasi- o solutie adoptata de ONG pentru salvarea prin educatie a copiilor din rural. “Am vazut copii care sunt dornici de a invata, care au primit acest program de afterschool cu bratele deschise. Faptul ca fundatia ii ajuta si cu voluntari din alte tari, le imbunatateste perceptia despre viata, despre multiculturalitate, si ii va ajuta nu numai in partea scolara, ci si in partea umana.” – a declarat dl Catalin Bulgariu, consilier local de Iasi. Grupul de consilieri a vizitat apoi Centrul National de Economie Sociala al ADV Romania, in cadrul caruia functioneaza intreprinderea sociala Util Deco, loc de munca pentru 36 de persoane cu dizabilitati.
        
“Ma bucur ca ONG-urile din Iasi, din judet, sunt foarte puternice, mai ales cele pe asistenta sociala. Speram ca in continuare, sa isi faca treaba, fiindca reprezinta vocea comunitatilor locale, vocea cetateanului de rand.” – a declarat dl Victor Chirila, consilier CJ Iasi, in vreme ce dl Constantin Axinia, consilier local Iasi, a precizat: “chiar s-a facut ceva care trebuie promovat si dezvoltat. Va felicit! As dori sa particip la astfel de actiuni pentru ca vezi si alte parti de care are nevoie societatea.”
In 24 aprilie a.c. consilierii locali Laurentiu Navodaru, Cristian Catalin si Daniel Matasaru, si consilierul judetean Iordan Vintila, au vizitat programul de afterschool  al Fundatiei Iosif, unde copii din familii foarte sarace din Iasi, sunt sprijiniti pentru evitarea abandonului scolar. 
 
„Este un sprijin pentru scoala si pentru familii, si sincer cred in reusita acestor activitati. Daca din 60 de copii, 5-6 ajung la un liceu, deja vorbim de un lucru bine facut si cred ca o implicare majora, atat a populatiei cat si a unor unitati economice ar fi benefica.” –  a declarat dl Laurentiu Navodaru, consilier local Iasi, la iesirea de la Fundatia Iosif. 
 
Un alt punct al vizitei a fost Centrul „Don Bosco” al Centrului Diecezan Caritas Iasi, in care, de asemenea, se ofera asistenta in vederea imbunatatirii rezultatelor scolare si nivelului de educatie pentru copii din familii sarace. „Nu mi-am imaginat ca exista totusi copii care nu stiu ce inseamna calculator sau masa de dimineata. Cred ca sunt copii care pot fi ajutati si cred ca initiativa dumneavoastra de a va organiza, nu face decat sa creeze un centru de putere care poate sa ne indrepte mai mult spre ei”- este de parere dl Cristian Catalin, consilier local Iasi, iar dl Vintila Iordan, consilier CJ Iasi, considera  “exceptionala campania de strangere a ONG-urilor intr-o federatie. Reusiti sa veniti cu mai multe tipuri de problematici catre noi, la CJ, in vederea colaborarii pe anumite proiecte.” 

Luni, 27 aprilie a.c. consilierii locali Corneliu Paul Boisteanu si Constantin Leonte si consilierii judeteni Eduard Boz si Liviu Bratescu au mers la Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati al Fundatiei Star of Hope Romania si au aflat investitia sociala care se face pentru recuperarea si reabilitarea copiilor cu dizabilitati. 
 
La urmatoarea oprire a CARAVANEI CONSILIERILOR la Centrul National de Economie Sociala ADV Romania, consilierii au avut demonstratia faptului ca, o investitie de acest gen, facuta la timp, poate salva persoana cu dizabilitati si sa o faca participanta la un proces de munca si independenta financiar, asa cum se intampla in programul de economie sociala vizitat. 
 
„Ma bucur ca am putut sa particip la o astfel de campanie. Este bine ca lumea sa cunoasca tot ceea ce muncesc acesti oameni deosebiti, ca sa creeze acestor oameni cu dizabilitati sentimentul ca sunt normali. Sunt bucuros ca am intalnit niste oameni care isi dau inima sa faca un lucru bine facut”- a declarat dl Leonte Constantin, consilier local Iasi.
 
”Sunt impresionat de ce am vazut la Fundatia Star of Hope si Fundatia Alaturi de Voi. Ii felicit pe toti oamenii deosebiti pe care i-am intalnit astazi, pentru rezultatele la care au ajuns, si (...) cred ca trebuie sa asezam la aceasi masa acesti oameni care lucreaza punctual, alaturi de reprezentantii invatamantului de masa, alaturi de decizionarii politici, pentru ca avem nevoia de a crea un sistem integrat de protectie sociala“ – este de parere dl. Eduard Boz, consilier CJ Iasi.
 
Caravana consilierilor va continua pana in 1 iunie 2015, si va permite organizarea de vizite de studiu ale consilierilor locali si judeteni, la ONG membre FONSS. 
 
Pe facebook Vocea ONG gasiti fotografii de la vizite si pe canalul de youtube Vocea ONG mesajele publice filmate cu la fiecare consilier care a fost in caravana.
 
Caravana consilierilor se desfasoara in cadrul proiectului „Vocea ONG pentru comunitate” finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, implementat la nivelul regiunii Nord Est, de catre un consortiu de organizatii din Iasi – Fundatia “Alaturi de Voi” Romania – lider, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas Iasi, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania – toate membre in Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului.
Pentru detalii privind evenimentul sau alte informatii referitoare la proiect poate fi contactata -Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740-513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro.
 
Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.