Touched România a ajutat, în 2020, peste 130 de mame și  copii aflați în situații de risc, victime ale violenței domestice, sărăciei și excluzunii sociale. 2020 a fost un an extrem de dificil pentru noi toți, dar femeile și copiii aflați în dificultate au fost cei mai afectați. La Casa Agar am primit un număr foarte mare de cereri de ajutor din partea mamelor victime ale violenței domestice, iar activitatea noastră s-a intensificat. Potrivit datelor de la Tribunalul București, în perioada 1 aprilie – 20 august 2020, cererile de ordine de protecție s-au dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, iar poliția a intervenit la peste 4.000 de cazuri de violență domestică în fiecare lună. 
 
8 mame și 10 de copii în dificultate, victime ale violenței domestice, sărăciei și excluziunii sociale au fost ajutați, printr-un program holistic de servicii sociale rezidențiale licențiate, să rămână împreună și să își construiască un viitor împreună, prin programul Centrul Maternal Casa Agar.  La Casa Agar lucrează o echipă pluridisciplinară de specialiști formată din nouă persoane. Acest program a fost sprijinit parțial de Fundația United Way România. Programul include: adăpost, hrană, consiliere psihologică și un program de reintegrare socio –profesională, inclusiv cursuri de calificare și sprijin în angajare. 
 
”Mulțumim United Way România pentru susținerea programului nostru, Centrul Maternal Casa Agar și pentru că ne-a oferit posibilitatea să ajutăm atât de multe mame și copii vulnerabili, să regăsească speranța și să aibă un început nou în viață” - afirmă Natalia Ungureanu, director executiv al Touched România.
 
Centrul de Consiliere și Reintegrare socială a oferit consiliere psihologică, în carieră și orientare socială și profesională unui grup de 47 de mame în dificultate care își cresc singure copiii. Aceste servicii au fost organizate  chiar și în perioada de carantină, respectând măsurile de protecție anti-Covid.
 
65 de copii și tineri în dificultate, care provin din comunitate au fost ajutați să își continue educația, iar 25 dintre ei au participat regulat la meditații la materiile importante, ajutându-i astfel să țină pasul cu școala. Astfel, doi dintre ei au intrat la facultate și alți trei au obținut rezultate bune la examenul de capacitate, restul copiilor fiind elevi în ciclul primar sau gimnazial. 
 
De 15 ani, Asociația Touched România ajută holistic copiii și mamele  aflate in situații de dificultate, dezvoltând 7 programe sociale: Centrul Maternal Casa Agar, Centrul de Consiliere și Reintegrare Socială pentru victimele violenței domestice,  Apartamentul de Tranziție, Programul de asistență maternală Suflete Micuțe, Programul educațional Clubul Adolescenților, Programul comunitar Dar din Dar și întreprinderea socialăTouched Collection.  
 

Photo by Sydney Sims on Unsplash