Au fost desfasurate programe de consiliere parentala si de mobilizare a reprezentantilor din comunitate, in vederea acordarii de sprijin in situatii de criza.
 
Bugetul proiectului a fost de 234.126 lei, din care Fundatia Vodafone Romania a finantat cu suma de 125.714 lei, diferenta fiind acoperita de catre SOS Satele Copiilor Romania, Consiliul Local al comunei Vurpar, Consiliul Local al comunei Chirpar si Edenred Romania.
 
Desfasurat in perioada 20 aprilie 2015 – 20 aprilie 2016, proiectul a avut ca scop principal prevenirea abandonului familial si scolar in randul copiilor aflati in dificultate din comunele Rosia, Chirpar si Vurpar si s-a desfasurat in parteneriat cu primariile si scolile din aceste localitati. Activitatile efectuate de-a lungul celor 12 luni au vizat identificarea celor mai bune modalitati de a ajuta familiile sa inteleaga necesitatea crearii si intretinerii unui mediu propice dezvoltarii emotionale si fizice a copiilor. S-a urmarit autonomizarea familiilor aflate in dificultate si imbunatatirea calitatii vietii tuturor membrilor acestora. Copiii au fost incurajati sa mearga la scoala si sa deprinda abilitati de viata independenta, astfel incat sa fie pregatiti sa se adapteze cerintelor si provocarilor sociale. 
 
„Peste 54.000 dintre beneficiarii proiectelor Fundatiei Vodafone Romania sunt copii. Fie ca vorbim de educatie, sanatate, servicii sociale sau voluntariat, copiii sunt in permanenta in centrul preocuparilor noastre, nu doar pentru ca sunt cei mai fragili membrii ai societatii, dar si pentru ca de ei se leaga speranta noastra intr-un viitor marcat de normalitate”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.
 
„Proiectul Culorile Copilariei a realizat, in anul in care s-a desfasurat, exact ceea ce si-a propus: sa aduca putina culoare in vietile copiilor din familiile dezavantajate din cele trei comune din judetul Sibiu. In afara de familiile care au primit ajutor, mai sunt atatea altele care au nevoie de interventia comunitatii si a companiilor pentru a se ridica din saracie si a avea speranta in viitor”, a declarat Carmen Bruma, Manager Departament Strangere de Fonduri si Comunicare, SOS Satele Copiilor Romania.
 
Despre Fundatia Vodafone Romania
Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 18 ani de activitate, peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

Despre SOS Satele Copiilor Romania
SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale). Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase. In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape. De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice. In acest moment, peste 1.000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15.000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi si pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor. 

SOS Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti Cisnadie este acreditat si licentiat ca furnizor de servicii sociale conform legislatiei in vigoare si se adreseaza copiilor si familiilor cu risc de abandon familial si scolar.