Copiii se vor juca impreuna cu copii din comunitate, vor primi cadouri oferite de sponsorul evenimentului, Carrefour  - Felicia si vor fi antrenati in diverse activitati recreative de catre animatorii partenerilor nostri: Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Teatru, coordonator lect.univ.dr. Ligia Delia Grozdan, Academia Show si Zumba cu Lucian, coordonator Lucian Liciu. 

In Iasi sunt peste 300 de copii cu autism aflati in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Dintre acestia sunt putini cei care beneficiaza de terapii specifice, terapii care pot face ca acesti copii sa aiba o viata mai buna.

„Astfel de actiuni, pe care asociatia noastra le organizeaza in fiecare an, au ca scop principal socializarea copiilor si tinerilor cu autism dar si a familiilor acestora, stiut fiind faptul ca majoritatea parintilor (de multe ori doar mamele) sfarsesc prin a se izola social, alaturi de copiii lor.”, a declarat Carmen Gherca, presedintele ANCAAR Iasi. 
    
Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologica ce ingreuneaza interactiunea sociala si abilitatile de comunicare. Cauzele specifice sunt inca necunoscute, iar incidenta autismului este in crestere. In prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism, sustin specialistii de la ANCAAR. (www.ancaar-iasi.ro).
 
Persoana contact: Carmen Gherca – presedinte ANCAAR Iasi, Tel: 0729 914 094, e-mail: carmengherca71@gmail.com