FONSS- Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale organizeaza, in data de 16 mai 2016, la ora 11.00, la sediul organizatiei, din str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com Miroslava, Iasi (in acelasi sediu este Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania), la lansarea proiectului ”Vocea ONG”.
 
Scopul proiectului ”Vocea ONG” este cresterea capacitatii de dezvoltare strategica si implicare a ONG-urilor in procesul de realizare a politicilor publice in domeniul serviciilor sociale. Prin acest proiect dorim ca mediul neguvernamental sa fie o voce ONG puternica, specializata pe domeniul serviciilor sociale, un cadru de dialog social cu autoritatile, pentru a creste investitiile in zona serviciilor sociale furnizate de catre ONG-urile acreditate in acest sens.
 
Participand la evenimentul de lansare a proiectului veti afla cum continua FONSS procesul de advocacy pentru contractarea serviciilor sociale, initiat in august 2014, cum investim in continuare in sectorul ONG si cum vom dezvolta strategic federatia. 
 
Mentionam ca proiectul ”Vocea ONG” continua un proiect anterior - ”Vocea ONG pentru comunitate!” - prin sustinerea finantarii ziarului Vocea ONG si a activitatilor pentru dezvoltarea membrilor federatiei si a ONG-urilor, in general.
 
”Vocea ONG” reprezinta o abordare inovativa in domeniul social, care nu exista in Romania, si anume, faptul ca in cadrul federatiei se va crea o intreprindere sociala care sa genereze venituri, dar si sa satisfaca nevoile membrilor federatiei si a altor ONG-uri de a putea beneficia de servicii competitive, adaptate sectorului ONG in domeniile financiar – contabil, comunicare – marketing social si asistenta juridica.
 
Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si are un buget total de 250.000 CHF. Grantul acordat este de 225.000 CHF, iar co-finantarea asigurata de solicitant este in valoare de 25.000 CHF.
 
Detalii cu privire la proiect va pot fi furnizate de Mihaela Munteanu, director de comunicare si advocacy FONSS - tel. 0740513864 sau email: comunicare@fonss.ro.
 
Va rugam sa ne confirmati prezenta la eveniment pana pe 14 mai 2016, la aceeasi adresa de email: comunicare@fonss.ro .