Campania a avut ecou in comunitate iar dupa evenimentul de lansare din 14 decembrie, zeci de satmareni s-au alaturat misiunii de ajutorare a persoanelor aflate in dificultate participand la activitatile desfasurate pana in Ajunul Craciunului.    

Pentru oamenii cu care noi lucram, sarbatorile de sfarsit de an au fost mai frumoase si mai linistite datorita tuturor celor care au decis sa se implice. Un numar de 230 de copii s-au bucurat de tot ceea ce au primit in urma scrisorilor adresate lui Mos Craciun fiind, din pacate, lucruri de care ei nu au parte in mod obisnuit, cu toate ca sunt produse de stricta necesitate: imbracaminte, incaltaminte, produse de igiena, fructe, dulciuri, jucarii. Prin eforturile unite a tuturor celor care au decis sa imparta bucurii in 2015, Craciunul le-a fost binecuvantat. Zeci de satmareni, pornind de la Fundatia Maria si Radio Transilvania Satu Mare, angajatii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Somes” Satu Mare, conducerea si angajati din Primaria Satu Mare, comunitatile din Livada Mica si Dumbrava, Unite for Good prin Larisa Tirle, Bogdan Pintea si sustinatorii din Paris prin Asociatia Solidarite Enfance Roumanie, Alexandru Bunea, Alice Ardelean si participantii la licitatia caritabila organizata de aceasta, elevii si profesorii Colegiilor Nationale ”Mihai Eminescu” si ”Doamna Stanca”, Colegiului Economic „Gheorghe Dragos”, Colegiului Tehnic “Unio-Traian Vuia”, scolii gimnaziale din localitatea Doba, scolilor gimnaziale „Grigore Moisil” si „Ion Creanga” din Satu Mare, Asociatia Proprietarilor de Caini Satu Mare, doamna Pintea-Ardelean Adelina, cadrele si copiii de la gradinita „Voinicelul” si Gradinita cu Program Prelungit numarul 9 precum si familiile si prietenii acestora si alti oameni cu suflet mare, care au auzit de misiunea Asociatiei Stea si care au decis sa dea o mana de ajutor. 

La spectacolul caritabil „Mos Craciun vine si la noi !” din data de 18 decembrie 2015 am petrecut momente pline de inspiratie si caldura sufleteasca impreuna cu trupa de teatru „Genesis”, indragitul actor Carol Erdos si elevi de la Liceul de Arta „Aurel Popp”, tinere sperante ale teatrului satmarean si beneficiari ai serviciilor sociale Stea, percutionistul Cserey Csaba, artistii Rares Jucan, Raluca Dumitru, Horia Fedorca, trupa “The Hats” si elevii Colegiului Economic „Gheorghe Dragos” acompaniati de d-na profesoara Violeta Bran. De asemenea, invitatii nostri la spectacol, prieteni, parteneri si colaboratori ai Asociatiei Stea au contribuit in urma mobila cu 173 lei, suma din care au fost cumparate medicamente necesare beneficiarilor de la centrul de zi Stea.

Cu sprijinul unor voluntari care au dorit sa ramana anonimi, la centrul de zi a fost adus si impodobit un frumos Pom de Craciun, iar contributiile satmarenilor in valoare de 310.70 lei oferite prin urna mobila de la expozitia de produse artizanale organizata in cadrul Targului de Craciun a facut posibila organizarea, in perioada dintre sarbatori a unor mese festive cu bucate alese de care s-au bucurat toti beneficiarii care au trecut pragul asociatiei. Nu au fost uitati nici ceilalti copii din familiile vulnerabile care traiesc in zonele defavorizate si cu care lucreaza unitatea mobila. Pachete cuprinzand diferite produse primite la Asociatia Stea de la donatori individuali, au ajuns la 102 familii ce intampina greutati. Pe langa cadourile oferite beneficiarilor Stea elevii si profesorii scolii gimnaziale din Doba au mai contribuit si cu suma 350 de lei, bani din care se vor achizitiona in perioada urmatoare diferite produse necesare copiilor si tinerilor care frecventeaza activitatile de la centrul de zi Stea. 

„Sambata in familie”, o alta activitate realizata in zilele de 5, 12 respectiv 19 decembrie la sediul Asociatiei Stea a adus beneficiarilor o contributie de 40 lei folositi pentru achizitionarea de materiale pentru atelierele de creatie. Invitati speciali, mai exact familii din comunitate care, impreuna cu beneficiarii Stea au realizat obiecte artizanale pe care satmarenii le-au gasit la standul de Craciun. Scopul acestei actiuni l-a reprezentat crearea unei punti de legatura intre familiile din comunitate si beneficiarii Stea, punerea in valoare a talentelor copiilor si tinerilor aflati in dificultate, incurajarea cresterii stimei lor de sine si sensibilizarea comunitatii cu privire la nevoia lor de sprijin pentru integrare in societate.

Pe aceasta cale, Asociatia Stea doreste sa multumeasca tuturor satmarenilor pentru sprijinul oferit.  Apreciem disponibilitatea si deschiderea pe care ati manifestat-o atunci cand am lansat apeluri de sprijin pentru a putea raspunde nevoilor persoanelor vulnerabile cu care lucram. Asociatia Stea va multumeste pentru increderea acordata si pentru efortul depus in sustinerea activitatilor noastre socio-educative, prin care am reusit sa sprijinim in mod direct in cursul anului 2015 un numar de 534 de persoane vulnerabile aflate pe drumul spre incluziune sociala. 

Campania “Mos Craciun vine si la noi” a reprezentat o ampla serie de actiuni si evenimente de sensibilizare a comunitatii locale cu privire la importanta sustinerii serviciilor sociale si de baza care cresc sansele de incluziune sociala a persoanelor vulnerabile, realizata in cadrul proiectului

„Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”. Acest proiect este implementat de catre Asociatia Stea in parteneriat cu Serviciul Public de Asistenta Sociala Satu Mare, Politia Locala a municipiului Satu Mare si Directia de Evidenta a Persoanelor aflata in subordinea Consiliului Local Satu Mare, in perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro). 

***
Despre Asociatia STEA
Asociatia STEA este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui si de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil si tanar, pentru ca acesta sa se dezvolte ca parte a unei societati responsabile. Asociatia Stea lupta impotriva cersetoriei si a exploatarii copiilor si tinerilor sustinandu-i sa devina independenti prin educatie si obtinerea unui loc de munca. 
Pentru mai multe detalii, va stam la dispozitie la telefon 0361-884330 sau 0743174169. Persoana de contact: Cristina Maria Bala, director, E-mail: asociatiastea@gmail.com.