La seminariile gratuite,studentii si absolventii de studii peste hotare le-au oferit celor prezenti informatii despre procesul de aplicare la universitati din strainatate, despre diferitele sisteme de invatamant din diverse tari, despre costurile si posibilitatile de finantare existente,si nu in ultimul rand despre programul de Mentorat al LSRS. 
 
Unde s-au desfasurat seminariile?
Cele 23 seminarii s-au desfasurat in 18 orase din tara: Slatina, Targu-Mures, Craiova, Brasov, Targu-Jiu, Slobozia, Sibiu, Constanta, Timisoara, Medgidia, Bucuresti, Pitesti, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Petrila, Petrosani, Baia Mare si Ploiesti, in unele locatii avand loc chiar si doua seminarii.
 
„Cea de-a sasea editie a Caravanei LSRS a adus in fata tinerilor studenti si absolventi romani ai unor universitati prestigioase de peste hotare care au impartasit experienta lor academica. Astfel, s-au pus bazele unei legaturi directe intre generatia actuala si cea viitoare de studenti, prin schimbul de experienta si deschiderea unor noi orizonturi”, afirma Alexandra Tita, coordonator al Caravanei LSRS 2014.
 
Anul acesta, 5 din cele 23 de seminarii au fost organizate de British Council Romania,  cu sprijinul voluntarilor LSRS. Astfel, in perioada 2-5 iunie, Dl. Conf. univ. Andy Joule, profesor in cadrul University of the Creative Arts (UCA),unadintrecelemaicunoscuteinstitutiidin Europa in domeniul artei si designului, a vizitat cinci licee de arte din diferite orase: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Alba-Iulia, precum si Cluj-Napoca, prezentand elevilor de liceu posibilitatile de a studia in Marea Britanie.
 
Caravana si Mentorat – proiecte pentru sustinerea studiilor in strainatate
Aflata la cea de-a sasea editie, Caravana LSRS este unul dintre cele mai importante proiecte desfasurate la nivel national de catre o organizatie neguvernamentala, oferind seminarii informative si interactive gratuite celor interesati sa plece la studii peste hotare.Caravana recunoaste si sustine interesul puternic al tinerilor romani de a dobandi o educatie de calitate in strainatate si vine in intampinarea necesitatii de informare a acestora cu privire la oportunitatile academice internationale.
 
Printre prezentarile oportunitatilor de studiu in diferite tari si impartasirea experientelor voluntarilor LSRS, participantii au putut afla mai multe detalii despre programul de Mentorat al LSRS si utilitatea acestuia pentru cei care doresc sa plece la studii intr-o tara straina si au nevoie de indrumare si ajutor in pregatirea aplicatiei.
 
„Programul Mentorat LSRS, prinintermediul a peste 200 de voluntari, oferasprijingratuit tinerilorromaniinteresati de studiulinstrainatate. Acest program oferasansa de a aflainformatiisi de a primiconsilierepentru a ajunge la universitateavisata, direct de la tineriiromani de acolo, construind nu numai o aplicatie de succes, darsi o prietenie cu mentorulatribuit. Fie caesti la inceput de drum saudoresti o altaparere, programulMentorat LSRS itista la dispozitie!” afirmaAlexandra Nae, coordonatoral programuluiMentorat LSRS.
 
Sustinem si ne sustin: British Council, Consiliul National al Elevilor si Consiliile Judetene ale Elevilor din judetele in care au avut loc evenimentele
Parteneri media: Radio Transilvania Satu Mare si Cluj-Napoca, Ziarul Telegraf Constanta.
 
***
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Contact:
Alexandra Tita                 Alexandra Sasu
Coordonator Caravana LSRS 2014 Vicepresedinte Comunicare si Informare
Telefon: 0755-733-073 Telefon: 0726-339-256
E-mail: alexandra.tita@proiecte.lsrs.ro E-mail: alexandra.sasu@de.lsrs.ro