Din seria campaniilor de voluntariat derulate anual de TELUS la nivel global, in data de 4 iunie, 650 de membri ai echipei TELUS International Europe au luat parte la evenimentul TELUS Days Of Giving in Centrul socio-medical al HOSPICE Casa Sperantei din Adunatii-Copaceni, la doar 16 km de Bucuresti. 
 
Alaturi de voluntari s-au implicat in aceasta activitate Presedintele TELUS International - Jeffrey Puritt, fondatorul HOSPICE Casa Sperantei - Graham Perolls,  precum si numerosi membri ai echipei de management TELUS International. Cu totii au contribuit la transformarea unei cladiri vechi si nefunctionale intr-un spatiu modern cu patru camere complet amenajate, au plantat 350 de arbori, au instalat un teren de joaca, au vopsit, curatat si reimprospatat intreaga zona. Intregul proiect in valoare de 65.000 euro a fost sprijinit si de partenerii HOSPICE Casa Sperantei, 3D ART Studio, Art Facility & Management, Policolor, Kaufland, Sodexho, Tymbark, Pauza de Fructe, Novotel si Limorentals.
 
“Ziua de astazi este una speciala pentru fiecare dintre noi. Suntem aici in parteneriat cu HOSPICE Casa Sperantei, o organizatie cu misiunea ambitioasa de a face fiecare clipa sa conteze pentru copiii cu boli incurabile si limitatoare de viata. Astazi avem ocazia sa facem o schimbare pentru acesti copii, sa influentam mii de vieti, sa facem ca fiecare zi sa conteze pentru cei care vor gasi in acest centru gazduire si tratament, precum si o casa pentru familiile lor, lucru de care nu au mai avut parte pana acum”, a declarat Jeffrey Puritt, Presedintele TELUS International, prezent la eveniment.
 
Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunatii Copaceni este gandit ca un spatiu in care, atunci cand va fi finalizat, copiii cu boli limitatoare de viata si familiile lor vor gasi refugiu si alinare. Cladirile care exista pe domeniul de la Adunatii Copaceni au intrat intr-un proces de renovare si utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate. Domeniul pe care este amenajat centrul a fost donat fundatiei de familia Florescu in 2012, iar investitia totala estimata pentru finalizarea centrului este de 1.500.000 de euro.
 
“Din prima clipa in care am vazut acest loc am stiut ca este unul special. Pe masura ce inaintam pe drumul catre conac aproape ca ii puteam vedea pe copii jucandu-se pe iarba din curte. Renovarea acestor cladiri frumoase, dar aflate intr-o stare precara, pentru a fi “o casa departe de casa” pentru familii si copii cu afectiuni limitatoare de viata, va fi o provocare imensa. Dar rezultatul final va reprezenta o schimbare imensa pentru beneficiari si o raza de speranta intr-o situatie care poate parea de multe ori fara iesire”, a afirmat Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Sperantei si presedintele Hospices of Hope, din care face parte organizatia.
 
TELUS International Europe a organizat pana in prezent 4 evenimente din seria TELUS Days Of Giving, la Centrele de Servicii Sociale Pinocchio si Ciresarii din Bucuresti (in 2013 si, respectiv, 2014), la Scoala 136 din Bucuresti in 2015, precum si la Salcuta, in judetul Dolj (2015). 
 
Membrii echipei TELUS International imbratiseaza si sunt inspirati de filosofia “daruim acolo unde traim” (‘give where we live’). In Romania, compania deruleaza campanii de donatii pentru SOS Copiii Strazii, organizeaza strangeri de fonduri pentru o larga varietate de cauze si gazduieste evenimente de donare de sange, acestea fiind doar o parte dintre activitatile destinate ajutorarii comunitatii. Anul acesta o alta initiativa filantropica importanta va fi lansata: fundatia TELUS International Europe Romania Community Board va distribui anual, incepand din 2017, pana la 74.000 EUR catre ONG-uri locale pe baza proiectelor depuse de acestea. 
 
***
Despre HOSPICE Casa Sperantei
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.
Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.
HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.
 
Despre TELUS International Europe
TELUS International Europe este un centru de contact multilingv, furnizor de servicii BPO (business process outsourcing) si ITO (information technology outsourcing) de inalta calitate inca din anul 2004. Compania are 2.500 de membri in echipele sale din cele 7 centre situate in Sofia si Plovdiv (Bulgaria), Bucuresti si Craiova (Romania), precum si in birourile din Manchester si Cannock, Marea Britanie. TELUS International Europe ofera solutii de contact center, ITO si servicii inovatoare de suport in peste 30 de limbi straine pentru partenerii sai la nivel global.
 
TELUS International Europe este parte a familiei TELUS International, o companie globala de BPO cu peste 20.000 de angajati in intreaga lume, inclusiv in Canada, Statele Unite ale Americii, Europa, America Latina si Filipine. Prin intermediul celor peste 175 de milioane de interactiuni anuale prin voce, e-mail, chat, social media cu clientii sai din industrii ca telecom, utilitati, high tech, gaming, finante, retail, e-commerce, turism, logistica si cea medicala, TELUS International faciliteaza accesul la experiente inovatoare ca rezultat al muncii de echipa, gandirii proactive si culturii origanizationale cu focus pe client. O componenta globala a TELUS, TELUS International este sustinuta de catre o companie lider national pe piata de telecomunicatii din Canada, cu o cifra de afaceri anula de 10 miliarde USD si un portofoliu de 12,4 milioane de clienti.
 
In cadrul TELUS International modelul “daruim acolo unde traim” (‘give where we live’) este ilustrat incepand cu anul 2000, atat de contributiile la evenimente caritabile si initiative ale organizatiilor non-profit in valoare de 350 milioane USD cit si de cele peste 6,8 milioane de ore de voluntariat pentru sprijinirea comunitatilor locale in care s-au implicat activ membrii companiei. 
 
In 2010 TELUS a avut deosebita onoare de a fi numita Cea Mai Importanta Corporatie Filantropica (Most Outstanding Philanthropic Corporation) din lume de catre Asociatia Profesionistilor in Strangerea de Fonduri (Association of Fundraising Professionals), devenind astfel prima companie canadiana care a primit prestigioasa distinctie globala. TELUS International a utilizat din plin modelul inovator creat  in 2005 de Presedintele si CEO-ul TELUS, Darren Entwistle si are in prezent patru Consilii Comunitare in intreaga lume care directioneaza donatiile si sprijina actiunile organizatiilor caritabile locale. In plus, TELUS International organizeaza in fiecare an TELUS Days Of Giving in tarile in care are operatiuni, in 2015 peste 7.000 de membri ai echipei TELUS fiind implicati ca voluntari in activitati precum construirea de scoli si locuinte pentru persoane nevoiase. 
 
Pentru mai multe detalii va invitam sa accesati http://telusinternational-europe.com/