Cele 8 fundatii comunitare lanseaza un apel de proiecte pentru organizatiile non-profit care au nevoie de voluntari locali, profesionisti din diferite domenii. Apelul national de proiecte are loc in perioada 22 ianuarie - 6 februarie. Selectia organizatiilor va fi facuta de jurii independente din fiecare din cele 8 orase, iar organizatiile castigatoare vor fi anuntate pana la finele lunii  februarie. Evenimentul, aflat la a doua editie in Romania, are loc pe 27 martie, dupa 7 seara.
 
„8 hours overtime for a good cause” este o intalnire de lucru intre profesionisti din diferite domenii si ONG-uri care necesita consiliere profesionala pentru o mai buna desfasurare a activitatilor si pentru cresterea capacitatii organizatiei. In loc sa cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesionistilor sa doneze o seara din timpul lor si ceea ce au mai de valoare - experienta profesionala. Echipele de voluntari pot fi specialisti in  marketing, comunicare, vanzari, juridic, IT sau management. 

Cele 8 fundatii comunitare din tara care participa la acest eveniment national sunt:
- Fundatia Comunitara Bucuresti, va selecta intre 5 si 7 proiecte (www.bucuresti.8-i.ro);
- Fundatia Comunitara Bacau va selecta intre 3 si 5 proiecte (www.bacau.8-i.ro);
- Fundatia Comunitara Brasov va selecta intre 3 si 5 proiecte (www.brasov.8-i.ro);
- Fundatia Comunitara Cluj va selecta intre 3 si 5 proiecte (www.cluj.8-i.ro);
- Fundatia Comunitara Iasi va selecta intre 3 si 5 proiecte (www.iasi.8-i.ro);
- Fundatia Comunitara Ploiesti va selecta intre 3 si 5 proiecte (www.ploiesti.8-i.ro);
- Fundatia Comunitara Sibiu va selecta intre 3 si 5 proiecte (www.sibiu.8-i.ro);
- Fundatia Comunitara Covansa va selecta intre 3 si 5 proiecte (www.covasna.8-i.ro).

In 2014, evenimentul s-a desfasurat simultan in 16 orase din lume. In Bucuresti, evenimentul  a adunat 9 echipe de voluntari specialisti care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizatii non-profit. Implicarea voluntara a facilitatorilor, voluntarilor si a organizatiilor a insumat peste 600 de ore, adica 15 saptamani de lucru ale unui angajat cu norma intreaga. Evenimentul a fost organizat pentru prima data acum zece ani la Amsterdam. 
Evenimentul este organizat la Bucuresti in parteneriat cu Asociatia Envision si People for Sport. Pentru mai multe informatii despre 8 hours overtime for a good cause: http://bucuresti.8-i.ro
 
Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte unsprezece fundatii comunitare din tara. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro
 
Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:
Alexandra Marin
Coordonator de proiect, Fundatia Comunitara Bucuresti
alexandra.marin@fundatiacomunitarabucuresti.ro
 
Delia Grigoroiu
Coordonator Comunicare Fundatia Comunitara Bucuresti
Contact de presa
delia.grigoroiu@fundatiacomunitarabucuresti.ro