Programul educațional Ajungem MARI dă startul unui nou modul de voluntariat în țară și face apel la oameni de toate vârstele și din toate domeniile să îi ajute pe copiii din centre să Ajungă MARI. Prin două ore pe săptămână de educație și joc, voluntarii le transmit copiilor din cunoștințele lor, îi încurajează și îi motivează să lupte pentru un viitor mai bun.

Proiectul se desfașoară în 25 de județe, iar voluntarii merg săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi și îi învață pe copii ce îi pasionează prin metode non-formale și multă joacă. Voluntarii pot susține ședințe de pregătire școlară (la matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultură generală, educație pentru sănătate sau educație civică.  Pe lângă cursuri și ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieșiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri.
 
Beneficiile sunt atât de partea copiilor, cât și a voluntarilor. Copiii își îmbunătățesc rezultatele școlare, încrederea în sine și abilitățile de comunicare, iar voluntarii primesc mai mult decât dăruiesc, de la îmbrățișările și energia copiilor, până la experiență profesională. 
 
Voluntarii nu au nevoie de experiență de predare pentru că înainte de începerea activităților participă la un training în care învață despre nevoile copiilor din centre si metode de lucru. Voluntarii trebuie doar să aibă 15 ani împliniți, să fie serioși și implicați și să își dorească să ajute. 
 
Înscrierea pentru următorul modul (octombrie – martie) se face până pe 15 septembrie prin completarea unui formular online – http://goo.gl/XXOdCB. Pentru organizarea trainingurilor în județe este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, așadar doritorii sunt rugați să transmită apelul colegilor și prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la ore.
 
Programul Ajungem MARI este dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld şi a implicat până acum 2500 de voluntari pentru a sprijini 2000 de copii din Bucureşti şi alte 25 judeţe. Proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe” a fost desemnat in 2015 “Proiectul anului în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor. 

Ajungem MARI caută voluntari în Bucureşti şi alte 25 de judeţe în care proiectul se desfașoară deja. Centrele sunt situate în orașul de reședință sau în alte localitati: Alba, Arad, Argeș (Pitești, Costești, Câmpulung), Bacău, Bihor, Brăila, Braşov (Brașov, Făgăraș), Buzău (Buzău, Râmnicu Sărat), Constanța (Constanța, Mangalia), Cluj (Cluj-Napoca, Turda, Gherla), Dâmboviţa, Dolj, Harghita (Miercurea Ciuc, Toplița), Hunedoara (Deva, Hunedoara), Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova (Ploiesti, Sinaia, Câmpina), Sibiu, Suceava, Timiş (Timișoara, Recaș, Lugoj), Vâlcea, Vrancea. 
În celelalte judeţe și în Alba, Arad, Brăila, Buzău, Bacău, Cluj, Hunedoara, Prahova, Vâlcea, Timișoara, Mureș, Ajungem MARI caută coordonatori majori, persoane implicate, care să monitorizeze și să gestioneze activitățile, dedicând 4-5 ore săptămânal. Cei interesaţi pot trimite CV-ul şi o scrisoare de intenţie la adresa office@ajungemmari.ro. 

***
Programul educațional Ajungem Mari – Asociația Lindenfeld
Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății. 

Principalul program este Ajungem Mari, care susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul iși propune să reducă trauma instituționalizării, a abandonului și a separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

www.ajungemmari.ro