Kaufland Romania sponsorizeaza inceperea altor patru locuinte

Pe langa sprijinul angajatilor, compania Kaufland ofera o importanta contributie financiara pentru constructia altor patru locuinte pentru familiile cu venituri mici din Ploiesti.
 
Anna-Katharina Scheidereiter este unul dintre voluntarii Kaufland care au muncit la zugravirea peretilor. Ea este cea care a convins colegii sa munceasca pe santierul Habitat for Humanity Romania si sa imbratiseze munca voluntara, pe care ea insasi o face in Romania inca de cand avea doar 16 ani. 
 
„Sa construiesti o casa inseamna ceva concret, la sfarsitul zilei poti vedea si chiar masura progresul la care ai contribuit. Este o altfel de experienta, si atmosfera pe santier este una deosebita. O echipa care munceste impreuna la o casa devine mult mai unita”, marturiseste ea.
 
De origine germana, Katharina era in liceu cand a venit pentru prima data in Romania, intr-un schimb de experienta impreuna cu alti tineri. Ulterior s-a intors sa ajute copiii dintr-un centru de zi din Cluj. “Am vrut sa fac ceva util cu timpul meu, iar apoi m-am indragostit de Romania”, marturiseste Katharina, care de 12 ani este stabilita in Romania.
 
In toti acesti ani a s-a implicat in numeroase programe de educatie civica, iar de trei ani este CSR Manager la Kaufland, unde sprijina proiecte din domeniul educational, social si protectia mediului. “Este cel mai frumos lucru din lume cand poti finanta proiecte caritabile.“, spune Katharina, care si-ar dori ca mai multi romani sa ofere sprijin: “Cel mai greu este sa faca primul pas, insa odata intrat in lumea asta, poti vedea si recunoaste ca beneficiile pe care le primesti sunt mult mai mari decat eforturile depuse.”
 
Colegul sau Florin Laurentiu s-a simtit bine pe santier si spera sa ajute si de aici inainte: „Ma bucur foarte mult ca am avut prilejul de a da o mana de ajutor si sper ca am reusit sa fac o treaba cat se poate de buna. M-a atras de la bun inceput ideea de a face bine si sper sa mai am ocazia de a ma implica pe viitor in astfel de activitati”. 
 
Prin proiectul „Construim impreuna pentru comunitate”, dezvoltat in parteneriat cu Fundatia Timken si Consiliul Local al municipiului Ploiesti, Habitat for Humanity Romania va construi in sistem cvadruplex opt locuinte in Ploiesti, intre 2015 si 2017. Aproape 350 de voluntari straini si din companiile romanesti au muncit pana acum la ridicarea locuintelor.

***
Despre Kaufland Romania
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1,300 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pe langa educatie si evenimente culturale, sprijinim proiectele dedicate protectiei mediului inconjurator si pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive si adoptarea unei nutritii echilibrate. Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.
 

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 20 ani, timp in care a ajutat peste 64.000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. www.habitat.ro 
 
 
Contact presa: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro.