Fundatia de Sprijin Comunitar si Kaufland Romania organizeaza pe 7 decembrie cea de a X-a editie a celui mai important eveniment local de promovare a voluntariatului si recunoastere a muncii celor care inteleg sa-si dedice o parte din timpul si abilitatile lor pentru a aduce plus valoare in viata comunitatii bacauane.  Atat voluntarii cu vechime, cat si cei doar interesati de fenomen si dornici sa afle mai multe despre munca voluntarilor bacauani, sunt invitati sa participe, gratuit, la eveniment.
Mai mult decat atat, organizatiile si institutiile care au initiat sau au participat la un eveniment de voluntariat in acest an il pot nominaliza la una dintre ele patru mari categorii de premii ce vor fi oferite in cadrul Galei:
-   Premiul pentru “Voluntarul anului 2016 al Judetului Bacau”.
-   Proiectul de voluntariat al anului desfasurat de un ONG
-   Proiectul de voluntariat al anului desfasurat de o institutie/ scoala /liceu /colegiu
-   Proiectul de voluntariat al anului 2016 desfasurat de o companie
„Incurajam organizatiile si voluntarii activi ai judetului sa se inscrie si sa faca nominalizari pana pe data de 28 noiembrie inclusiv! Inscrierile si nominalizarile se pot face foarte simplu pe site-ul www.voluntarifsc.ro. In felul acesta cei peste 1000 de participanti pe care ii asteptam la Gala vor afla despre lucrurile frumoase facute de voluntari pentru Bacau si vor invata de la ei. Iar aplauzele pe care le vor primi la scena deschisa vor fi cea mai frumoasa rasplata!” Gabriel Magurianu, coordonatorul evenimentului
 
Si in acest an evenimentul va fi gazduit de Teatrul de Vara “Radu Beligan”, incepand cu ora 17:00, sala fiind pusa la dispozitie de catre Consiliul Local Bacau. Gala, o adevarata sarbatoare dedicata celor care si-au facut din implicarea benevola si dezinteresata in rezolvarea problemelor comunitatii un mod de viata, a suscitat si in acest an interesul ONG-urilor si institutiilor din judet. Nu mai putin de 15 mari organizatii si institutii care au dezvoltat proiecte de voluntariat in anul 2016 si-au anuntat intentia de a participa la Gala Judeteana a Voluntariatului pentru a-si rasplati si promova voluntarii fideli.
Ca si in anii trecuti, momentele de spectacol ale Galei vor fi asigurate de cei mai talentati tineri ai Bacaului, inscrisi in cadrul competitiei Liceenii au talent. Juriul concursului va selecta aproximativ 10 tineri dintre cei inscrisi la preselectie, care vor incanta publicul si vor face evenimentul mai dinamic si spectaculos. Dintre ei, la finalul concursului, va fi selectat cel mai talentat liceean din acest an, iar primii trei clasati vor primi si premii in bani oferite de sponsorul Galei, Kaufland Romania: Premiul I - 500 de lei, premiul II – 350 lei, iar premiul III – 200 lei.
In cadrul Galei organizatiile inscrise isi vor premia cei mai activi si valorosi voluntari la categoriile voluntarul si voluntara anului precum si cei mai buni voluntari in cadrul proiectelor derulate de-a lungul anului. Marii castigatori ai Galei, la cele patru categorii mentionate mai sus, vor fi stabiliti de un juriu alcatuit din reprezentanti ai partenerilor evenimentului: Institutia Prefectului Judetului Bacau, Consiliului Judetean Bacau, Primaria Bacau, ISJ Bacau, Federatia Volum si, evident, Fundatia de Sprijin Comunitar, organizatorul Galei. Vor fi luate in calcul doar nominalizarile facute conform regulamentului Galei, disponibil pe site-ul www.voluntarifsc.ro
Ca un plus de atractivitate pentru spectatori va fi organizata o tombola la care pot participa doar cei prezenti in sala, prin cumpararea unor bilete ce vor fi puse la dispozitie la intrare si al caror pret este de doar 3 lei. Contra acestei sume modice, cei prezenti pot castiga premii mai mult decat atractive: o tableta Samsung Galaxy Tab de 9,6 inch, un smartphone Huawei P8 lite, o boxa portabila wireless si cinci carduri cadou valabile in reteaua Kaufland, a cate 100 de lei fiecare.
“Participarea la tombola nu conditioneaza in nici un fel participarea la eveniment, intrarea la Gala fiind libera! Cei interesati de tombola trebuie sa stie ca, indiferent daca vor castiga sau nu unul dintre obiectele puse in joc, oferind aceasta suma vor castiga un premiu mult mai important: satisfactia de a contribui la bucuria pe care o vom aduce de Craciun copiilor defavorizati din Godinesti, comuna Vultureni. Banii colectati din vanzarea biletelor de tombola vor merge in totalitate catre pregatirea unor cadouri frumoase pentru aproximativ 100 de copii din aceasta comunitate. ” Gabriel Magurianu, coordonatorul evenimentului
Si marii laureati ai Galei vor beneficia de premii valorice, puse la dispozitie cu generozitate de sponsorul oficial. Castigatorii la cele patru mari categorii de premii (inclusiv cei pe domeniile de activitate) vor fi rasplatiti si cu cate un trofeu sau o diploma si un card cadou valabil in reteaua Kaufland, in valoare de 100, respectiv 200 lei.
Asadar miercuri, 7 decembrie incepand cu ora 17:00 sunt asteptati la Teatrul de Vara toti cei care vor sa afle ce inseamna sa fii voluntar si doresc sa cunoasca exemplul dat de niste oameni inimosi.
Partenerul media al evenimentului este ziarul Desteptarea.