Evenimente de constructie, voluntariat si promovarea locuirii decente in cinci orase din tara: Caracal, Comanesti, Cluj, Beius, Radauti. 6 ani de BIG BUILD in Romania – extinderea interventiei la nivel national.
 
In cadrul BIG BUILD, Habitat for Humanity Romania construieste si reabiliteaza, impreuna cu voluntari din tara si din strainatate, locuinte si centre comunitare din zone sarace si aduce in prim-plan problema locuirii din Romania. 

BIG BUILD FOCUS: Caracal, Ghetoul Carpati. Sub acelasi acoperis - 200 de adulti si copii
Peste 200 de adulti si copii, ce locuiesc in doua blocuri din Ghetoul Carpati din Caracal, au nevoie urgenta de ajutor. Blocurile, construite in anii '60, se afla intr-o stare avansata de deteriorare si au nevoie de renovare completa, inclusiv de instalatii sanitare, electricitate si canalizare, izolare termica si de amenajare a teritoriului. 

Nevoia urgenta este de a repara acoperisul celor doua blocuri.
Habitat for Humanity Romania va incepe interventia in comunitate odata cu BIG BUILD 2014. Intre 6 si 10 octombrie, impreuna cu voluntari din tara si din strainatate, va repara acoperisului unuia dintre cele doua blocuri. Interventia in Caracal este cuprinsa in proiectul zefiR. Impreuna pentru puterea de actiune, prin finantarea caruia se va renova unul dintre blocuri.

In aceeasi perioada au loc evenimente de constructie, voluntariat si promovarea nevoii de locuire decenta si in Beius (o echipa de voluntari Habitat for Humanity Irlanda de Nord va ajuta la constructia unei case pentru o familie din Soimi), Cluj (cursuri de eficienta energetica), Comanesti (constructia unei locuinte noi pentru o familie din Nicolae Balcescu), Radauti (cursuri de eficienta energetica).

Inca din 1986, prima luni a lunii octombrie a fost declarata de catre Organizatia Natiunilor Unite „Ziua Mondiala a Locuirii” (UN World Habitat Day). Sustinatori din toata lumea vor fi alaturi de Habitat for Humanity in proiectele speciale organizate cu aceasta ocazie, pentru a  atrage atentia asupra nevoii unui adapost sigur, decent si accesibil. Habitat for Humanity International si ONU au semnat recent un memorandum pentru a promova impreuna solutiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy si constientizare. 

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity Romania este una dintre cele mai importante organizatii din Romania in domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent. Din 1996 construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. 
Prin filialele sale din Beius, Cluj, Radauti, Comanesti, Cumpana si Craiova, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 16.000 de persoane sa aiba un loc decent in care sa traiasca, prin constructii de case si reabilitari, si alte 20.000 prin programele de preventie si raspuns la dezastre. La nivel international, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 800.000 de locuinte pentru 4 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul.

Despre zefiR
Proiectul zefiR. Impreuna pentru puterea de actiune este initiativa unui consortiu coordonat de Terre des Hommes si format din Amare Rromentza, Agentia Impreuna, Fundatia PACT si Fundatia Pestalozzi ca parteneri principali si Habitat for Humanity Romania si SASTIPEN ca prteneri asociati. Prin acest proiect, consortiul doreste sa imbunatateasca accesul la educatie si sanatate pentru peste 20.000 de persoane care traiesc in mediul rural si urban mic din 12 comunitati din judetele Dolj (Amarastii de Jos, Barca, Filiasi, Negoi), Gorj (Baia de Fier, Bumbesti-Jiu, Polovragi, Targu-Carbunesti) si Olt (Caracal, Gradinari, Piatra Olt, Slatina). Persoanele vizate prin proiect apartiun unor grupuri vulnerabile, in special romi, cu precadere femei, tineri si copii.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. www.zefirincomunitate.ro.

Persoana de contact: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare, Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro; 0722.640.229.