Se da: schimbarea codului rutier, care prevede folosirea obligatorie a scaunelor de masina pentru copii, in autovehiculele personale. 
Se cer: 10 scaune de masina, pentru a fi folosite de beneficiarii Fundatiei FARA, copii ramasi temporar sau permanent fara grija parintilor sau cu nevoi speciale, care vin cu microbuzul FARA la centrele noastre de terapie.

Numarul mare de scaune si pretul deloc mic nu ne dadea prea mult curaj. Totusi, am decis sa trimitem un mesaj catre Univers prin Universul Facebook. Am creat un apel la donatii de scaunele pe pagina Fundatiei si am apelat si la ajutorul Printesei Urbane care s-a implicat imediat si a postat o rugaminte pe pagina ei. Spre surpinderea noastra, mesajul a inceput sa fie distribuit si ajunsese pe profilele a peste 300 de oameni de bine, care au inteles nevoia noastra. Raspunsurile insa nu apareau. Parintii din Romania, care au asemenea scaune, au copii mici care inca le folosesc, parintii cu copii mai mari nu au utilizat acest tip de accesorii, asa ca, era de inteles intarzierea donatiilor.
Scaunele 1 si 2.
Primul semnal a aparut de la Michael Fachner, un roman din Sibiu, stabilit in Germania, care intentiona sa vanda scaunele folosite de cei doi copii ai lui, insa a vazut mesajul nostru pe pagina unei prietene si a decis ca va face un bine mult mai mare daca le-ar dona Fundatiei FARA. Domnul Fachner a fost de doua ori generos achitand si costul transportului.  
Sacunul 3.
La putin timp, Andreea Nastase Dinca a raspuns apelului Printesei Urbane si ne-a donat scaunul copilului ei, pe care voia deja sail schimbe cu unul de o categorie mai mare. A venit personal la sediul nostru sa ni-l aduca, impreuna cu o punga de haine pentru copii, adunate de ea de la prieteni. Scaunul primit a si plecat la Centrul” Sf. Theresa” din Falticeni si este deja folosit cu succes. 
Scaunul 4.
Apoi o fosta colega a noastra, Mirela Nitu, a adus un scaunel care este utilizat de Gabi, unul dintre juniorii Casei ”Sf. Gabriel”.       
Si s-a facut liniste. Deja credeam ca nu mai avem ce astepta. Pana cand...
Scaunele 5-10
... pe profilul Printesei Urbane a aparut un nou mesaj: ”Daca fac rost de scaune in Anglia, aveti cum sa le aduceti in Romania?” ”Da, gasim solutii!”. Dupa cateva zile, am primit si fotografiile scaunelor. 6 la numar, colorate, bine intretinute, gata sa plece spre Romania. Cinci dintre ele au fost cumparate de la un targ pentru copii de catre Mukallita (Mona T.) unde a mers cu fetita ei de trei ani, Giugiuka (Bella), pentru a le alege impreuna pe cele mai bune. Junioara donatoare a fost foarte implicata in tot procesul achizitiei. Solutia transportului a venit tot de Mona T.

Ne-a sugerat sa scriem o solicitare companiilor care asigura legatura intre Londra si Bucuresti, Eastlines si Atlassib. Dupa ce Eastlines ne-a raspuns ca ne poate ajuta, cu conditia ca scaunele sa fie aduse la sediul companiei (o distanta de aproape 260 km dus-intors), Mukallita a fost contactata direct de reprezentantul in Angllia al companiei Atlassib, Gabi Mitran. Directorul General Atlassib, Daniel Micu a primit solicitarea noastra si l-a rugat pe Gabi Mitan sa ne ajute. Si ajutorul a fost vizibil. Domnul Mitran a venit personal dupa o zi lunga la serviciu, impreuna cu familia, sa ridice scunele de la expeditor. Alte cateva zile mai tarziu, ridicam scuanele de la gara Rahova, sediul Postei Atlassib din Bucuresti.

Un scaun a ramas la Casa ”Sf Gabriel”, pentru cel de-al doilea pitic, Paul, care, atunci cand a vazut scaunele, a luat unul in brate cu intentia de a-l inghesui in masinuta lui de plastic cu care se plimba prin curte. Respecta cu strictete noile prevederi ale Codului Rutier. 
Celelalte au ajuns sau sunt in drum spre Centrele ”Samuel” din Bucuresti, ”Emanuel” din Suceava si ”Theresa” din Falticeni, unde vin copii cu nevoi speciale pentru servicii gratuite de terapie prin arta, logopedie, kinetoterapie, socializare.   

La solicitarea Monei T. si a fetitei ei Bella, cel roz este rezervat pentru Andreea, care a fost imaginea campaniei noastre si este una dintre beneficiarele de la Centrul ”Samuel”. Ei ii place culoarea roz si in mod cert va veni cu mai mare drag la recuperare.
 
Multumim tuturor celor care nu au trecut cu vederea apelul nostru: Atlassib, Mukallita Giuiuka’s Mum, Michael Fachner, Andreea Nastase Dinca, Mirela Nitu, Printesa Urbana si cei peste 300 de oameni de bine care au distribuit apelul nostru. Este mult mai usor sa faci bine cand ai atatia prieteni.
Aici gasiti si povestea celor sase scaune din perspectiva donatoarei Mona T.