La Istanbul si Sakarya, voluntarii LSRS au organizat un workshop in care, alaturi de tineri turci, au confectionat si oferit in dar martisoare. Voluntarii Filialei LSRS Danemarca au impartit martisoare in campusul universitar Odense, dar si in cadrul Aarhus Business Academy.

LSRS Norvegia a organizat ieri, 10 martie, o mica expozitie cu martisoare traditionale in parteneriat cu Insa BI (International Student Association BI Norwegian Business School). Expozitia a avut loc in cadrul „Coffee Hour”, un eveniment de socializare in cadrul caruia studetii internationali au fost invitati sa serveasca prajituri si cafea.

La eveniment au participat studenti din Franta, Italia, Norvegia, Ucraina, Vietnam, China, Lituania, Bulgaria si Grecia. Acestia au aflat informatii despre obiceiurile legate de martisor si apoi si-au ales propriul martisor pe care l-au purtat incantati. Baietii prezenti la eveniment au luat martisoare pe care au promis sa le daruiasca prietenelor din tara lor.

In SUA, voluntarii LSRS au organizat mai multe evenimente. Au fost distribuite, pe langa felicitarile electronice si fotografiile tematice ale voluntarilor, martisoare in urmatoarele universitati si campus-uri: Bryn Mawr College, Lawrence Technological University, Worcester Polytechnic Institute, Princeton University – New Jersey si University of Pennsylvania. Totodata, au fost expuse afise despre semnificatia martisorului in traditia romaneasca.

Alaturi de acesti tineri, au mai organizat actiuni si alti peste 200 de voluntari LSRS care studiaza la universitati din strainatate in peste 35 de tari, oferind simboluri autentice romanesti colegilor care apartin altor spatii culturale de pe mapamond.

LSRS organizeaza anual proiecte prin care promoveaza cultura, produsele si traditiile romanesti. Va invitam sa aflati mai multe detalii despre activitatile si evenimentele LSRS vizitand www.lsrs.ro.  
 
Contact:
Roxana Alina BOTA                          Alexandra SASU
Vice-Presedinte Filiale                        Vicepresedinte Adjunct Comunicare si Informare
Tel. (FR): +33 7 50 31 70 35            Tel: +40 72 633 92 56
alina.bota@fr.lsrs.ro                    alexandra.sasu@de.lsrs.ro
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.